Fotografija koja je postala simbol užasa potresa u Turskoj prikazuje oca koji drži svoju 15-godišnju ćerku za ruku - jedino što je vidljivo od njenog tela smrskanog betonom.

Mesut Hancer sedio je sam na hladnoći na hrpi polomljenih opeka, nesvestan sveta i skrhan tugom.

NJegova ćerka Irmak Leyla bila je mrtva. Ali on ju je odbijao pustiti, milujući prste koji su virili iz dušeka na kojem je devojka spavala kad je u ponedeljak pred zoru udario prvi potres, prenosi Jutarnji list.

Ožalošćeni otac svoju je ćerku sada sahranio, a medijima je opisao taj kobni dan.

Foto: Profimedia

 

Kazao je kako je Irmak Leyla te noći ostala da prespava u kući svoje bake kojoj je došla u posetu kako bi videla i svoje druge rođake koji su tamo došli.

- Osećao sam se jako loše taj dan. Otišao sam čim sam čuo. Pokušao sam kopati golim rukama kako bih spasio svoju princezu, ali nisam je mogao izvući. Puno sam se molio, nažalost to nije uspelo, izgubili smo je. Bol je ogromna. Moja ćerka je imala 15 godina - ispričao je otac za turski CNN.

Foto: Printskrin/CNN Turk

 

Kazao je i da je, čim se tlo zatreslo, prvo nazvao svoju porodicu i saznao da su supruga, dve druge ćerke i sin dobro.

Pod ruševinama su ostali njegova majka, dva brata i sedmoro ljudi.

- Nisam se nadao. Umrla je tokom prvog potresa i nije bilo šanse da joj se pomogne. Uspeli smo doći do nje tek nakon tri dana jer je bilo puno ruševina - kazao je otac.

Foto: Profimedia

 

Mesut je dodao da je pokušao da uspostavi komunkaciju sa Predsedništvom za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama. Oni su mu ponudili pomoć i izvukli njegovo dete iz ruševina, prenosi Millyet.com.

- Moj dom je oštećen. Ne možemo ući u našu kuću jer nemamo sredstava. Živimo u tuđoj kući. Nemam gde ostati - zaključio je.

Podsetimo, pre nekoliko dana Tursku i Siriju pogodila je serija razornih zemljotresa u kojima je, prema poslednjim informacijama, život izgubilo najmanje 25.000 ljudi. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".