Nažalost, žena je umrla u bolnici u subotu, dan nakon što je spasena iz ruševina zgrade na jugu Turske u kojoj je bila zarobljena 104 sata od razornog zemljotresa u ponedeljak, saopštili su spasioci.

- Upravo smo saznali od (njenog) brata i sestre da je Zeinep, nažalost, preminula u bolnici - rekao je Stiven Bajer , šef nemačkog međunarodnog spasilačkog tima, prenosi Jutarnji list.

- Upravo smo obavestili tim da je ona nažalost preminula i sada to obrađujemo - dodao je on.

Dok su neki spasioci suzdržavali suze i tešili jedni druge, lekar tima je rekao da je rizik bio posebno visok tokom prvih 48 sati nakon tako komplikovane operacije spasavanja.

Foto: Profimedia

 

- Na kraju krajeva, ona je zaista bila sahranjena više od 100 sati - objasnio je Peter Kaub.

On je naglasio da napori spasavanja nisu bili uzaludni.

- Da bi mogla da umre u naručju svoje porodice i da može da živi (svoje) poslednje trenutke pre toga, svaka sekunda se računa. Posle deset sati, nakon što smo počeli (akcija spasavanja), imala je prvi ljudski kontakt i mogla je da razgovara sa prevodiocem i sa nama, pa čak i sa svojom porodicom. I konačno, njena porodica je mogla da je drži u naručju - rekao je Kaub.

Kahramanova porodica je ranije rekla Rojtersu da su spasioci stigli dva dana nakon zemljotresa u ponedeljak, prenosi Jutarnji list.

Foto: Profimedia

 

Nemački radnici uspeli su da stupe u kontakt sa ženom dok je još bila duboko pod ruševinama, gde su joj dopremali vodu kroz crevo. U jednom trenutku su pomogli njenoj sestri da siđe niz merdevine bliže Zejnep da razgovara sa njom.

Ukupan broj poginulih u zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio južnu Tursku i severnu Siriju sada premašuje 24.000.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Jutarnji list)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".