Фотографија која је постала симбол ужаса потреса у Турској приказује оца који држи своју 15-годишњу ћерку за руку - једино што је видљиво од њеног тела смрсканог бетоном.

Месут Ханцер седио је сам на хладноћи на хрпи поломљених опека, несвестан света и скрхан тугом.

Његова ћерка Ирмак Леyла била је мртва. Али он ју је одбијао пустити, милујући прсте који су вирили из душека на којем је девојка спавала кад је у понедељак пред зору ударио први потрес, преноси Јутарњи лист.

Ожалошћени отац своју је ћерку сада сахранио, а медијима је описао тај кобни дан.

Фото: Профимедиа

 

Казао је како је Ирмак Леyла те ноћи остала да преспава у кући своје баке којој је дошла у посету како би видела и своје друге рођаке који су тамо дошли.

- Осећао сам се јако лоше тај дан. Отишао сам чим сам чуо. Покушао сам копати голим рукама како бих спасио своју принцезу, али нисам је могао извући. Пуно сам се молио, нажалост то није успело, изгубили смо је. Бол је огромна. Моја ћерка је имала 15 година - испричао је отац за турски ЦНН.

Фото: Принтскрин/ЦНН Турк

 

Казао је и да је, чим се тло затресло, прво назвао своју породицу и сазнао да су супруга, две друге ћерке и син добро.

Под рушевинама су остали његова мајка, два брата и седморо људи.

- Нисам се надао. Умрла је током првог потреса и није било шансе да јој се помогне. Успели смо доћи до ње тек након три дана јер је било пуно рушевина - казао је отац.

Фото: Профимедиа

 

Месут је додао да је покушао да успостави комункацију са Председништвом за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама. Они су му понудили помоћ и извукли његово дете из рушевина, преноси Миллyет.цом.

- Мој дом је оштећен. Не можемо ући у нашу кућу јер немамо средстава. Живимо у туђој кући. Немам где остати - закључио је.

Подсетимо, пре неколико дана Турску и Сирију погодила је серија разорних земљотреса у којима је, према последњим информацијама, живот изгубило најмање 25.000 људи. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".