- Bilo je sukoba među grupama - rekao je jedan portparol austrijske vojske, kako je preneo AFP na Tviteru, dok je potporučnik austrijskih oružanih snaga dodao da ima izveštaja i o pucnjavi.

Taj predstavnik vojske nije pružio više pojedinosti o kakvim sukobima se radi.

- Austrijske snage su se sklonile u kamp s drugim međunarodnim organizacijama i čekaju uputstva - naveo je vojni portparol.

Foto: Profimedia

 

Nemačka obustavlja spasilačke operacije

Nemačka je takođe obustavila rad na spasavanju i pružanju pomoći na mestu smrtonosnog zemljotresa u Turskoj zbog bezbednosnih zabrinutosti, nakon sličnog poteza Austrije.

Nemačka savezna agencija za tehničku pomoć (THV) obustavila je svoje spasilačke operacije zbog promene bezbednosne situacije u regionu Hataj, objavila je ta organizacija u saopštenju.

- U poslednjih nekoliko sati bezbednosna situacija u regionu Hataj se jasno promenila. Sve je više izveštaja o sukobima između različitih grupa. Timovi za potragu i spasavanje ISAR Nemačke i THV će stoga za sada ostati u zajedničkom baznom kampu. ISAR i THV će nastaviti sa radom čim AFAD proceni da je situacija bezbedna - navodi se u saopštenju.

Foto: Profimedia

 

Hrvatski tim dobio obaveštenje

- Učinite sve što je u vašoj moći da vaš tim bude siguran, osigurajte posmatrače koji paze na područje u kojem radite te imajte na umu da morate biti spremni da napustite mesto potrage istog trena- poručeno je hrvatskom timu koji radi na spasavanju ljudi zatrpanih u ruševinama nakon zemljotresa, prenosi 24 sata.

Kako navodi hrvatski portal, hrvvatski spasilački tim je primio obaveštenje usled "sve većih tenzija u regionu"

(24 sata.hr, Indeks.hr, Tanjug)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".