Farah, koji je odustao od prošlogodišnjeg takmičenja zbog povrede , tri puta je trčao Londonski maraton, a najbolji rezultat je ostvario 2018. godine kada je bio treći. Iste te godine bio je prvi na Čikaškom maratonu.

- Neću ići na Olimpijske igre i mislim da će 2023. verovatno biti moja poslednja godina - rekla je Farah, koja u martu puni 40 godina.

- Bila je to neverovatna karijera i za mene je učešće na Londonskom maratonu velika stvar - rekao je Farah i osvrnuo se na svoju dosadašnju karijeru i učešće na ovoj trci. 

- Veoma sam ponosan na ono što sam postigao i samo želim da dam sebi još jednu šansu i vidim šta mogu da uradim. Ali nemam šta da dokazujem. Bilo je razočaravajuće što nisam učestvovao na prošlogodišnjem Londonskom maratonu. Imao sam tako fantastično leto na stazi i plan je uvek bio da to pratim svojim maratonskim debijem u Londonu - rekao je osvajač zlatne medalje na Igrama u Birmingemu 2021. godine.

- Londonski maraton je poseban događaj za mene i moju porodicu, jer je moja mama pobedila na trci 1996. godine i jedva čekam da to lično doživim - zaključio je Farah.

Foto: Jutjub printskrin/World Athletics

 

Trka će se održati na ulicama Londona 23. aprila.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".