Legendarni atletičar Mo Farah koji je nedavno najavio kraj karijere šokirao je javnost širom sveta otkrićem da mu to nije to nije pravo ime, kao i činjenicom da je u Veliku Britaniju došao kako bi bio sluga jednoj porodici. 

Kako kaže, pravo ime mu je Husein Abdi Kahin, a ime koje ga je učinilo slavnim dobio je u DŽibutiju u koji je odveden iz rodne Somalije kada je imao osam ili devet godina. Na taj način odvojen je od majke, a bez oca je ostao kada je imao samo četiri godine. 

- LJudi me znaju kao Mo Faraha, ali to nije moje ime i to nije realnost. Prava istina je da sam rođen na severu Somalije kao Husein Abdi Kahin. Uprkos tome šta sam pričao u prošlosti, moji roditelji nikada nisu živeli u Velikoj Britaniji. Kada sam imao četiri godine moj otac je ubijen u građanskom ratu. Kao porodica smo rastavljeni, od majke su me razdvojili i doveden sam u Veliku Britaniju nelegalno pod imenom drugog deteta koji se zvao Mohamed Farah - rekao je atletičar.

Ista ta žena je, po dolasku u Englesku, lažna dokumenta iscepala i bacila u kantu za smeće, a Farah je morao, u zamenu za hranu, da čuva decu i čisti kuću porodice kojoj je odveden.

Kako kaže, jedini izlaz iz tih teških trenutaka video je u odlasku na trčanje. Kada je krenuo u školu, učitelju je priznao ko je i odakle je, a socijalna služba ga je ubrzo prebacila kod jedne somalijske porodice.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".