Фарах, који је одустао од прошлогодишњег такмичења због повреде , три пута је трчао Лондонски маратон, а најбољи резултат је остварио 2018. године када је био трећи. Исте те године био је први на Чикашком маратону.

- Нећу ићи на Олимпијске игре и мислим да ће 2023. вероватно бити моја последња година - рекла је Фарах, која у марту пуни 40 година.

- Била је то невероватна каријера и за мене је учешће на Лондонском маратону велика ствар - рекао је Фарах и осврнуо се на своју досадашњу каријеру и учешће на овој трци. 

- Веома сам поносан на оно што сам постигао и само желим да дам себи још једну шансу и видим шта могу да урадим. Али немам шта да доказујем. Било је разочаравајуће што нисам учествовао на прошлогодишњем Лондонском маратону. Имао сам тако фантастично лето на стази и план је увек био да то пратим својим маратонским дебијем у Лондону - рекао је освајач златне медаље на Играма у Бирмингему 2021. године.

- Лондонски маратон је посебан догађај за мене и моју породицу, јер је моја мама победила на трци 1996. године и једва чекам да то лично доживим - закључио је Фарах.

Фото: Јутјуб принтскрин/World Athletics

 

Трка ће се одржати на улицама Лондона 23. априла.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".