Košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco proglašen je za MVP-ja meseca januara u ABA ligi. 

Regionalno takmičenje objavilo je da je Argentinac najkorisniji igrač u tekućem mesecu, a prosečno je na utakmicama beležio 14,4 poena uz 3,4 skoka i 7,2 asistencija.

Pored toga, imao je i tri blokada po utakmici, što mu donosi ukupano prosečno 21,4 indeksni poen. 

- Nema tajne. Pokušavam da odigram sjajno svaku utakmicu, da dam koliko mogu. Uživam u radu svakodnevno, tako da sam spreman kada dođe vikend. Moji saigrači i treneri su mi pomogli u adaptaciji, tako da mi olakšavaju posao u svakoj utakmici, na svakom treningu, a i inače. Ja samo pokušavam da se uklopim u tim što je bolje moguće - rekao je Kampaco, prenosi zvanični sajt regionalne lige.

U januaru mesecu Crvena zvezda ima savršen skor u ovom takmičenju - pet odigranih utakmica, pet pobeda, a čelni ljudi lige smatraju da je upravo argentinski plejmejker bio najzaslužniji za takve rezultate kluba sa Malog Kalemegdana. Pored Zvezde, samo je još Partizan imao perfektan skor u tekućem mesecu. 

Foto: KK Crvena zvezda

 

Podsetimo, Fakundo Kampaco za sada igra samo u ABA ligi jer je Crvena zvezda kažnjena od strane Evrolige. Kazna ističe za tačno mesec dana, a na veb sajtu KK Crvene zvezde postoji tajmer koji odbrojava koliko je još ostalo do trenutka kada će Kampaco zaplesati na evroligaškim terenima. 

Foto: Printsrkin/kkcrvenazvezda.rs

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".