Kompletirane su grupe "C" i "D", a utakmice grupne faze su se odigrale istovremeno, kako bi se smanjile kalkulacije. Grupa "D" je igrala od 16 časova, dok je od 20 sati igrala grupa "C".

Foto: Tanjug/AP

 

 

U grupi "D" je došlo do iznenađenja, Tunis je savladao Francuze rezultatom 1-0, a Francuskoj je poništen gol nakon pregleda u VAR sobi. Gol je postignut u 58. minutu, a Francuzima je pri kraju nadoknade gol poništen.

Foto: Tanjug/AP

 

Australija je savladala Dance rezultatom 1-0 i uspeli su da se kvalifikuju u osminu finala. Zatresli su mrežu u 60. minutu i stigli do drugog mesta na tabeli.

Grupu "D" predvodi Francuska, uprkos porazu, sa 6 poena, zatim ih prati Australija sa istim brojem bodova, ali sa lošijom gol razlikom. Treći je Tunis kojem se, iako bolji od Francuza, nije posrećilo, oni imaju 4 poena. Poslednja je Danska sa jednim poenom.

 

Standings provided by Sofascore

 

Sa druge strane, u grupi C je moglo doći do iznenađenja. Argentini, jednom od favorita na ovom Svetskom prvenstvu je kvalifikacija visila o koncu. Argentinci nisu realizovali penal, Mesi nije bio precizan. Međutim, na samom početku poluvremena je Argentina postigla prvi gol, a potom u 68. minutu i drugi. Argentina je ovom pobedom sebi obezbedila prvo mesto na tabeli. Mogla je i da pomuti u više navrata planove Poljskoj za dalji šampionat, međutim, nisu uspeli.

Foto: Tanjug/AP

 

Reprezentativci Meksika su postigli gol protiv Saudijske Arabije u 47. minutu, a zatim i gol iz slobodnog udarca u 52. minutu. Bili su na korak od kvalifikacije u dalji tok takmičenja, a bilo je potrebno da ili oni ili Argentinci postignu gol. Meksiko je već slavio gol u uzbudljivoj završnici, ali je u 87. minutu taj gol poništen. Nade Meksiku je ugasila Saudijska Arabija u nadoknadi, smanjujući prednost na 2-1.

Foto: Tanjug/AP

 

Posle odigranih mečeva, stanje na tabeli izgleda ovako: Argentina je prva sa 6 poena, Poljska je druga, a prati ih Meksiko, kome je izmakla kvalifikacija u osminu finala, sa jednakim brojem poena, ali lošijom gol razlikom. Poslednja je Saudijska Arabija koja je nanela prvi i jedini poraz Argentini.

 

Standings provided by Sofascore

 

U subotu, 3. decembra od 20 časova, će Australija, drugoplasirana u grupi "D" igrati sa Argentinom, prvoplasiranim u grupi "D". Bolji iz ovog duela će igrati protiv boljeg iz duela Holandija - SAD u četvrtini finala 9. decembra u 20 časova.

U nedelju, 4. decembra od 16 časova, će reprezentacija Francuske, prvoplasirana u grupi "D" igrati protiv Poljske, drugoplasirane reprezentacije u grupi "C". Bolji iz ovog duela će igrati protiv boljeg iz duela Engleska - Senegal 10. decembra u 20 časova.

U subotu, 3. decembra od 16.00 časova u prvoj utakmici osmine finala sastaće se prvoplasirana ekipa grupe "A" i drugoplasirana ekipa grupe "B" odnosno Holandija i SAD. U okviru drugog meča osmine finala snage će odmeriti prvoplasirana ekipa grupe "B" i drugoplasirana ekipa grupe "A", odnosno Engleska i Senegal.

Još se očekuju rezultati iz grupa "E" i "F", ali i rezultati iz grupa "G", gde igra i Srbija, i grupe "H".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".