Pravi mali skandal uzdrmao je reprezentaciju Kameruna pred meč drugog kola Svetskog prvenstva protiv reprezentacije Srbije. Ništa netipično za ovu afričku selekciju pošto su se igrači kamerunskih "lavova" 2014. godine u Brazilu međusobno potukli na jednom od susreta. 

Golman Kameruna Andre Onana jedan je od najboljih igrača ove ekipe, ali je zbog neposlušnosti odstranjen iz reprezentacije. Kako pišu mediji, Onana nije hteo da radi ono što je traženo od njega i to je bila kap koja je prelila čašu. 

Sve se desilo na meču prvog kola protiv Švajcarske kada je čuvar mreže Intera čak svojih 26 pasova od ukupno 61 odigrao van kaznenog prostora što se uopšte nije svidelo selektoru Rigoberu Songu.

 

 

U žestokoj svađi na treningu u subotu Song je vikao na Onanu zbog njegovog načina igre, a nakon toga su seli i porzagovarali. Tada je golman "lavova" poručio da nema nameru da odustane od čestog napuštanja gola.

Song je tada odlučio da je za Onanu najbolje da napusti kamp te da njegovo stavljenje za rezervnog golmana nije najbolja opcija. Kada je stigao meč sa Srbijom 26-godišnjaka uopšte nije bilo u zapisniku.

Neke informacije govore da je Onana već i napustio kamp te da više neće igrati za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu, a verovatno i sve dok je Song na klupi.

Nakon meča protiv Srbije, koji je okončan rezultatom 3:3, selektor Song je medijima otkrio svoju stranu priče, piše sportsport.ba. 

- Onana je želeo da ide, a mi smo to prihvatili. Ekipa dolazi ispred svakog pojedinca i potrebna je disciplina - kazao je Song te ostavio vrata otvorenim za čuvara mreže milanskog Intera.

- Videćemo hoće li ostati sa nama na Mundijalu ili ne. Zavisi od njega. Tražio sam od njega da pričeka. Moraće da poštuje pravila.

Foto: Tanjug/AP

 

Kamerun trenutno ima jedan bod u grupi i ako žele da prođu u narednu fazu potreban im je pravi podvig i pobeda protiv Brazila.

Podsetimo, fudbaleri Kameruna su i u prošlosti umeli da naprave skandale međusobno. Primer za to je sukob 2014. godine na Mundijalu u Brazilu kada su se na meču protiv Hrvatske pobili Benoa Asu-Ekoto i Bendžamin Moukanđo.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".