Nije uspela Srbija da zabeleži prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Druga utakmica u okviru grupe "G" protiv Kameruna i - nerešeno.
Na kraju je na semaforu stajalo 3:3, a reprezentativci Srbije imaju za čim da žale jer su ispustili 3:1.

- Verujem da je svima bilo napeto, a kako je nama trenerima to samo mi znamo. Osećamo veliku frustraciju zbog rezultata. Posle vođstva smo pronašli naš ritam igre, imali prednost od 3:1. To je bila jako velika prednost na ovom nivou fudbala i treba pronaći pameti i snage da se meč privede kraju. Glupe greške su nas koštale tri boda. Apsolutno nepotrebno izlaženje zadnje linije, pokušaj pravljenja ofsajd zamke, to je nešto što se ne radi, što je zabranjeno. Šteta što nismo pobedili, mislim da smo bili malo bolji od Kameruna, ali rezultat kaže drugačije - 3:3 je - istakao je Stojković i dodao:

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

 

- Uspeli smo da stvorimo kolosalne šanse. Pogotovo dve Mitrovićeve, - jedna koja ne znam kako smo promašili, druga stativa. To raduj što smo ekipa koja može da kreira šansu, a što smo pride dali još i tri gola. Međutim, mene kao trenera brinu golovi koje smo primili i to moram da vidim kako se i zašto desilo. Imali smo prinudne izmene, nije to alibi, izmene koje nisam želeo. Krivo mi je što moram da menjam igrače zbog povrede, ali to je tako, mislim na povredu Pavlovića i ulazak Mitrovića - objasnio je selektor, a na njegove reči se nadovezao i kapiten Dušan Tadić:

- Bukvalno je bilo kao na rolerkosteru, prvo oni povedu, pa mi. Imali smo sve pod kontrolom, desila su se dva neverovatna pogotka. Bilo je dosta dobrih stvari, bilo je i onih koje moramo da popravimo, Međutim, pre svega, neophodno je da dignemo glavu i budemo pozitivni - kaže Tadić i osvrće se na greške iz kojih smo primali golove:

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Moram da vidim golove kako smo primili. Možda nam je potrebna bolja komunikacija između igrača, da pričaju nazad, da se tačno zna šta se dešava. O tome smo pričali posle meča. To očekujemo od svakog od nas - podvukao je kapiten Srbije.