Iako je Srbija bila bolji tim na ovom meču i imala više šansi, Kamerun je uspeo da napravi preokret i izvuče bod protiv naše reprezentacije. 

Nakon prvog poluvremena, rezultat je bio 1:2 za selekciju Srbije koja je u nadoknadi vremena uspela da postigne dva pogotka i u tom trenutku preokrene meč u svoju korist. 

Strelac prvog gola u prvom minutu nadoknade bio je Strahinja Pavlović, a dva minuta kasnije mrežu Kameruna zatresao je i Sergej Milinković-Savić.

Foto: Tanjug/AP

 

"Orlovi" nisu posustali ni u drugom poluvremenu, nastavili su sa napadačkim fudbalom i to se isplatiolo u 53. minutu igre. Strelac je bio Aleksandar Mitrović koji je golom krunisao fenomenalnu akciju srpske reprezentacije. 

Ipak, posle ovih golova Kamerun nije klonuo, a izlaskom štopera Strahinje Pavlovića reprezentacija Srbije je potpuno pala u igri. U 63. minutu Vinsent Abubakar posle sporne situacije postiže fantastičan pogodak lobom srpskog golmana. Sudija je gledao VAR, ali utvrđeno je da je defanzivac Srbije bio najbliži golmanu Vanji Milinković-Saviću. Samo dva minuta kasnije usledio je pravi šok. Kamerun je izjednačio, a strelac je bio Čupo-Moting.

Izlaskom Pavlovića Srbija je izgubila mnogo, a na konferenciji za novinare nakon utakmice selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objasnio je šta se desilo sa Pavlovićem. 

Foto: RTS printskrin

 

- Tražio je izmenu, imali smo dve prinudne izmene, dva centralna beka. On je prvi tražio, osetio je primicač. Preveliki je rizik da ne dođe do možda teže povrede.

Piksi je istakao da se nada da će Pavlović uspeti da sanira povredu u narednih par dana. 

- Jednostavno, kada vam igrač traži izmenu morate da verujete da je to tako - rekao je Piksi.

Selektor je otkrio da je imao drugačiju zamisao u glavi, ali da su to poremetile dve neplanirane izmene.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".