Iako je Srbija bila bolji tim na ovom meču i imala više šansi, Kamerun je uspeo da napravi preokret i izvuče bod protiv naše reprezentacije. 

Kamerun je poveo u 29. minutu nakon greške srpskih reprezentativaca, a preokret je viđen krajem prvog poluvremena. Prvo je u prvom minutu nadoknade pogodio Strahinja Pavlović, a onda dva minuta kasnije i Sergej Milinković-Savić. 

I u drugom poluvremenu ''orlovi'' nisu stali, nastavili su sa napadačkim fudbalom a to se isplatilo u 53. minutu, nekoliko pasova igrača Srbije završilo se asistencijom Andrije Živkovića za Aleksandar Mitrovića koji je šutnuo loptu pogodivši donji levi ugao gola Kamerunaca - 3:1 za Srbiju.

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, posle ovih golova Kamerun nije klonuo, a izlaskom štopera Pavlovića reprezentacija Srbije je potpuno pala u igri. U 63. minutu Vinsent Abubakar posle sporne situacije postiže fantastičan pogodak lobom srpskog golmana. Sudija je gledao VAR, ali utvrđeno je da je defanzivac Srbije bio najbliži golmanu Vanji Milinković-Saviću. Samo dva minuta kasnije usledio je pravi šok. Kamerun je izjednačio, a strelac je bio Čupo-Moting.

Foto: Tanjug/AP

 

Ovaj nerešen rezultat ne znači nužno kraj takmičenja za reprezentaciju Srbije. Od 17.00 časova sastaju se Brazil i Švajcarska, i ako se desi ono što se očekuje, da Brazilci pobedi Švajcarce, Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini u međusobnom susretu sa Švajcarcima. Pobeda Srbije i poraz Kameruna ili podela bodova između "karioka" i Kamerunaca znači prolaz Srbije.

Standings provided by Sofascore

Ukoliko se to zaista desi i Brazil savlada Švajcarsku, Švajcarci će biti na tri boda, dok će "orlovi" imati jedan. U međusobnom susretu ove dve ekipe odlučivaće se ko će proći dalje.

Treba napomenuti i da se prvo gleda gol razlika, pa broj datih golova, a tek onda međusoban susret.

Ukoliko Švajcarci iznenade "karioke" i dobiju ih, "orlovi" praktično mogu da pakuju kofere. U tom slučaju, Švajcarska bi obezbedila prolaz dalje, ali bi Brazil tada bio u problemu. Ako bi nekim slučajem Kamerun savladao Brazil minimalnim rezultatom, a selekcija Srbije ubedljivo pobedila Švajcarsku, afrička selekcija bi prošla dalje jer oni imaju bolju gol razliku od "orlova" - 3:4 naspram 3:5 koliko ima reprezentacija Srbije. 

Ako odigraju nerešeno, Švajcarci će imati četiri boda i Srbiji je potrebna pobeda u tom međusobnom meču, ali će se gledati kojom golom razlikom. Kako trenutno stoje stvari, Švajcarska ima gol razliku 1:0, što znači da bi u slučaju remija ostala na pomenutih +1, dok je Srbija na 3:5, tačnije na -2.

Dakle, "orlovi" bi morali da savladaju reprezentaciju Švajcarske sa barem dva gola razlike. Ipak, sve to uz uslov da Kamerun ne iznenadi Brazil i slavi protiv "karioka", jer bi se onda i oni uključili u borbu za prolaz dalje. Kamerun trenutno ima gol-razliku 3:4, a potencijalnom pobedom bi dodatno poboljšali tu razliku. 

Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

 

U svakom slučaju, podela bodova protiv selekcije Švajcarske ne dolazi u obzir, ali ipak treba sačekati kraj utakmice koja se igra danas od 17.00 časova. Oko 19.00 časova očekuje se kraj utakmice Brazil - Švajcarska i tada će mnogo toga biti jasnije. 

Podsetimo, Srbija se u poslednjem kolu grupne faze sastaje sa Švajcarskom u petak, 2. decembra od 20. časova, a u isto vreme se sastaju i Brazil i Kamerun. . Sve utakmice poslednje kola igraju se u istom terminu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".