Прави мали скандал уздрмао је репрезентацију Камеруна пред меч другог кола Светског првенства против репрезентације Србије. Ништа нетипично за ову афричку селекцију пошто су се играчи камерунских "лавова" 2014. године у Бразилу међусобно потукли на једном од сусрета. 

Голман Камеруна Андре Онана један је од најбољих играча ове екипе, али је због непослушности одстрањен из репрезентације. Како пишу медији, Онана није хтео да ради оно што је тражено од њега и то је била кап која је прелила чашу. 

Све се десило на мечу првог кола против Швајцарске када је чувар мреже Интера чак својих 26 пасова од укупно 61 одиграо ван казненог простора што се уопште није свидело селектору Ригоберу Сонгу.

 

 

У жестокој свађи на тренингу у суботу Сонг је викао на Онану због његовог начина игре, а након тога су сели и порзаговарали. Тада је голман "лавова" поручио да нема намеру да одустане од честог напуштања гола.

Сонг је тада одлучио да је за Онану најбоље да напусти камп те да његово стављење за резервног голмана није најбоља опција. Када је стигао меч са Србијом 26-годишњака уопште није било у записнику.

Неке информације говоре да је Онана већ и напустио камп те да више неће играти за репрезентацију на Светском првенству, а вероватно и све док је Сонг на клупи.

Након меча против Србије, који је окончан резултатом 3:3, селектор Сонг је медијима открио своју страну приче, пише спортспорт.ба. 

- Онана је желео да иде, а ми смо то прихватили. Екипа долази испред сваког појединца и потребна је дисциплина - казао је Сонг те оставио врата отвореним за чувара мреже миланског Интера.

- Видећемо хоће ли остати са нама на Мундијалу или не. Зависи од њега. Тражио сам од њега да причека. Мораће да поштује правила.

Фото: Танјуг/АП

 

Камерун тренутно има један бод у групи и ако желе да прођу у наредну фазу потребан им је прави подвиг и победа против Бразила.

Подсетимо, фудбалери Камеруна су и у прошлости умели да направе скандале међусобно. Пример за то је сукоб 2014. године на Мундијалу у Бразилу када су се на мечу против Хрватске побили Беноа Асу-Екото и Бенџамин Моуканђо.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".