Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za dva dana, a internetom su već počele da kruže kritike nezadovoljnih navijača koji su odlučili da otputuju u ovu bliskoistočnu državu da bodre svoje selekcije. 

U Kataru će se definitivno najbolje provesti navijači koji imaju dubok džep jer su osvanule cene pojedinih proizvoda. Prema prvim reakcijama navijača, cene su veoma visoke. 

U ovoj državi na istoimenom poluostrvu važe stroga pravila kojih će morati da se pridržavaju navijači koji su se odlučili za put u ovu arapsku zemlju. Naime, alkohol je zabranjen za sve mlađe od 21. godine, a konzumacija alkohola u javnosti zabranjena. Navijači će morati dobro da paze na pravila. Eventualno kršenje moglo bi im uzrokovati brojne probleme sa zakonom i ogromne zatvorske kazne.

Foto: Profimedia

 

Jedna Fejsbuk stranica specijalizovana za hranu na fudbalskim stadionima objavila je koliko je otprilike potrebno za određenu hranu ili piće.

Organizatori su se potrudili da navijači ne ostanu bez omiljene zanimacije. Na određenim delovima imaće priliku da popiju poneko pivo. Ipak, za omiljeni napitak mnogih muškaraca potrebno je izdvojiti i do 1.600 dolara, u zavisnosti od proizvođača.

Čaša piva od pola litra, jedne američke pivare koja je sponzor FIFA i koja će biti dobavljač, košta oko 14 dolara, što je oko 1.585 dinara.

Foto: Profimedia

 

Ovo je iznerviralo mnoge ljubitelje fudbala koji su svoje nezadovoljstvo iskazali na društvenim mrežama. Ipak, oglasili su se i organizatori prvenstva. 

- Navijači bi trebali imati na umu da je konzumacija alkohola izvan određenih područja zabranjena. Alkohol nije deo naše kulture, ali gostoprimstvo jeste - poruka je iz Katara.

Ono što je još više uznemirilo navijače su cene hrane koja može da se kupi u navijačkoj zoni. Najviše negativnih reakcija izazvala je kombinacija malog burgera i čaše piva jer za taj obrok treba izdvojiti čak 3.500 dolara. 

Pored sićušnog burgera u Kataru se nudi i grčka salata za koju treba izdvojiti oko 1.200 dolara. Za ovu cenu, porcija izgleda i više nego malo. 

Svetsko prvenstvo u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra, a titulu prvaka brani selekcija Francuske.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".