Светско првенство у Катару почиње за два дана, а интернетом су већ почеле да круже критике незадовољних навијача који су одлучили да отпутују у ову блискоисточну државу да бодре своје селекције. 

У Катару ће се дефинитивно најбоље провести навијачи који имају дубок џеп јер су освануле цене појединих производа. Према првим реакцијама навијача, цене су веома високе. 

У овој држави на истоименом полуострву важе строга правила којих ће морати да се придржавају навијачи који су се одлучили за пут у ову арапску земљу. Наиме, алкохол је забрањен за све млађе од 21. године, а конзумација алкохола у јавности забрањена. Навијачи ће морати добро да пазе на правила. Евентуално кршење могло би им узроковати бројне проблеме са законом и огромне затворске казне.

Фото: Профимедиа

 

Једна Фејсбук страница специјализована за храну на фудбалским стадионима објавила је колико је отприлике потребно за одређену храну или пиће.

Организатори су се потрудили да навијачи не остану без омиљене занимације. На одређеним деловима имаће прилику да попију понеко пиво. Ипак, за омиљени напитак многих мушкараца потребно је издвојити и до 1.600 долара, у зависности од произвођача.

Чаша пива од пола литра, једне америчке пиваре која је спонзор ФИФА и која ће бити добављач, кошта око 14 долара, што је око 1.585 динара.

Фото: Профимедиа

 

Ово је изнервирало многе љубитеље фудбала који су своје незадовољство исказали на друштвеним мрежама. Ипак, огласили су се и организатори првенства. 

- Навијачи би требали имати на уму да је конзумација алкохола изван одређених подручја забрањена. Алкохол није део наше културе, али гостопримство јесте - порука је из Катара.

Оно што је још више узнемирило навијаче су цене хране која може да се купи у навијачкој зони. Највише негативних реакција изазвала је комбинација малог бургера и чаше пива јер за тај оброк треба издвојити чак 3.500 долара. 

Поред сићушног бургера у Катару се нуди и грчка салата за коју треба издвојити око 1.200 долара. За ову цену, порција изгледа и више него мало. 

Светско првенство у Катару игра се од 20. новембра до 18. децембра, а титулу првака брани селекција Француске.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".