On se tako upisao u fudbalsku istoriju postigavši najbrži gol na Mundijalima ikada. Turska je na tom susretu pobedila Južnu Koreju sa 3:2 u više nego uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici i tako je na svom prvom nastupu na Svetskom prvenstvu od 1954. godine uspela da osvoji treće mesto.

Odmah pošto se lopta zakotrljala sa centra, kapiten Korejanaca Hong Mjung-Bo, koji je tog dana igrao svoju poslednju utakmicu za nacionalni tim, izgubio je loptu u duelu sa Ilhanom Mansizom, koji je potom proigrao Hakana Šukura, a legendarni napadač je rutinski levom nogom poslao loptu po zemlji u mrežu, pored nemoćnog golmana domaćih Li Vona i na taj način šokirao domaće navijače i doneo vođstvo svom timu posle nepunih 11 sekundi duela za treće mesto. 

Lopta je prešla preko gol linije u 11. sekundi utakmice, čime je srušen dotašnji rekord u najbrže postignutom golu na Mundijalima, koji je punih 40 godina, još od Svetskog prvenstva u Čileu 1962. godine, držao Vaclav Masek, pošto je na utakmici Čehoslovačke i Meksika postigao gol već u 16. sekundi susreta.

Turci će Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji pamtiti sigurno još dugo godina, pre svega zbog istorijskog i potpuno neočekivanog uspeha i osvajanja trećeg mesta, ali da se njihov nastup na prvom Svetskom prvenstvu na azijskom kontinentu ne pamti samo po tom uspehu, potrudio se Hakan Šukur, pogotkom koji je i do danas ostao najbrži u istoriji uz Olimpijske igre, verovatno najbitnijeg sportskog takmičenja na planeti. Kako je izgledao pogodak Hakana Šukura, kojim je turski napadač ušao u istoriju Svetskih fudbalskih prvenstava, podsetite se na snimku koji je pred vama. 

(sportskasecanja.com)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".