Od početka karte nisu išle njima u korist. Kuvajt je u grupi bio sa Engleskom i Francuskom i Čehoslovačkom, te se od početka očekivalo da će ispasti. Tako je i bilo, bili su poslednji u grupi, a jedini poen su uzeli protiv Čehoslovačke.

Na samom početku su uspeli da otmu bod reprezentaciji Čehoslovačke, a zatim je usledio gigant - Francuska. Pokazali su zube i bili su spremni da to učine opet. Na tribinama stadiona je bio i princ Kuvajta Šeik Fahad Al-Ahmed Al-DŽaber Al-Sabah, takođe i predsednik fudbalskog saveza. Čekala se istorija.

Francuzi su poveli, a zatim i uvećali prednost do poluvremena. Usedio je još jedan gol pre nego što je Kuvajt uzvratio udarac. Zatim je došao i sudnji trenutak.

Četvrti gol Francuza. Igrači Kuvajta su ostali zaleđeni zbog pištaljke koja se čula na tribinama, a oni su ljutito protestovali kod glavnog sudije. Princ Fahad je odlučio da uzme stvari u svoje ruke i došao je na teren i pretio da će njegova reprezentacija napustiti teren ukoliko se ne poništi gol.

Šokantan obrt je bio upravo kada je sudija odlučio da poništi taj gol. Fahad se pobednički vratio na svoje mesto i meč je nastavljen. Međutim, Francuskoj nije trebalo mnogo da postignu četvrti gol ponovo i tako upišu konačan rezultat ove nezaboravne utakmice - 4:1.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".