Он се тако уписао у фудбалску историју постигавши најбржи гол на Мундијалима икада. Турска је на том сусрету победила Јужну Кореју са 3:2 у више него узбудљивој и занимљивој утакмици и тако је на свом првом наступу на Светском првенству од 1954. године успела да освоји треће место.

Одмах пошто се лопта закотрљала са центра, капитен Корејанаца Хонг Мјунг-Бо, који је тог дана играо своју последњу утакмицу за национални тим, изгубио је лопту у дуелу са Илханом Мансизом, који је потом проиграо Хакана Шукура, а легендарни нападач је рутински левом ногом послао лопту по земљи у мрежу, поред немоћног голмана домаћих Ли Вона и на тај начин шокирао домаће навијаче и донео вођство свом тиму после непуних 11 секунди дуела за треће место. 

Лопта је прешла преко гол линије у 11. секунди утакмице, чиме је срушен доташњи рекорд у најбрже постигнутом голу на Мундијалима, који је пуних 40 година, још од Светског првенства у Чилеу 1962. године, држао Вацлав Масек, пошто је на утакмици Чехословачке и Мексика постигао гол већ у 16. секунди сусрета.

Турци ће Мундијал у Јапану и Јужној Кореји памтити сигурно још дуго година, пре свега због историјског и потпуно неочекиваног успеха и освајања трећег места, али да се њихов наступ на првом Светском првенству на азијском континенту не памти само по том успеху, потрудио се Хакан Шукур, поготком који је и до данас остао најбржи у историји уз Олимпијске игре, вероватно најбитнијег спортског такмичења на планети. Како је изгледао погодак Хакана Шукура, којим је турски нападач ушао у историју Светских фудбалских првенстава, подсетите се на снимку који је пред вама. 

(sportskasecanja.com)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".