Dragoslav Stepanović je bio trener Jirgena Klopa, menadžera Liverpula i bivši menadžer Borusije Dortmund.

Tada je Stepanović, cenjeni menadžer u Nemačkoj, doveo nepoznatog momka iz Zindlingena u ekipu Rot-Vajs iz Frankfurta. Taj nepoznati momak široj javnosti je bio upravo Jirgen Klop.

- Kaže mi jedan prijatelj da ima jedno izuzetno desno krilo u Zindlingenu. Pomene mi da se zove Jirgen Klop. Bilo je to 1988. godine. Odem da ga gledam, a on razbije levog beka. Odmah ga uzmem i dovedem u Frankfurt - objasnio je Stepanović za Kurir.

Foto: MV

 

Na njegovu žalost, Klop nije ispunio očekivanja i Klop je ubrzo prebačen u drugi tim. Svedoči da je bio svestran i da njegova pozicija nije bila zacementirana.

Foto: Tanjug/AP

 

- Zove me menadžer kluba posle par meseci i psuje me zbog Klopa. Kaže mi da nije ni za klupu i šta sam video u njemu, jer takvih polovnjaka ima na kile, a mi smo ga još i platili. Prebacim ga u centar i on zablista, a mi izborimo baraž za Cvajtu. Ne prođemo dalje, a Klop mi posle dva dana javi da je dogovorio odlazak u Majnc. Tamo je blistao kao desni bek, dok je meni posao završavao u špicu - kroz smeh je objasnio Stepanović za Kurir.

Jirgen Klop je prešao u Majnc gde je i završio svoju igračku karijeru, a započeo trenersku upravo u tom Majncu. Izveo je klub iz krize, a to je prepoznala Borusija Dortmund gde se pokazao u pozitivnom svetlu, došavši do finala Lige šampiona sa žuto-crnim klubom, čak i do titule šampiona Nemačke u dva navrata.

Foto: Tanjug/AP

 

Potom prelazi u Liverpul gde je došao do istorijske titule za klub koji je na nju čekao 30 godina. Takođe, crvenima je doneo i trofej Lige šampiona. Sigurno je jedno - mnogo bolje se pokazao u trenerskoj ulozi, nego u igračkoj.

BONUS VIDEO: MILIONI ZA KLINCE: Top 5 najskupljih tinejdž transfera ovog leta

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".