Драгослав Степановић је био тренер Јиргена Клопа, менаџера Ливерпула и бивши менаџер Борусије Дортмунд.

Тада је Степановић, цењени менаџер у Немачкој, довео непознатог момка из Зиндлингена у екипу Рот-Вајс из Франкфурта. Тај непознати момак широј јавности је био управо Јирген Клоп.

- Каже ми један пријатељ да има једно изузетно десно крило у Зиндлингену. Помене ми да се зове Јирген Клоп. Било је то 1988. године. Одем да га гледам, а он разбије левог бека. Одмах га узмем и доведем у Франкфурт - објаснио је Степановић за Курир.

Фото: МВ

 

На његову жалост, Клоп није испунио очекивања и Клоп је убрзо пребачен у други тим. Сведочи да је био свестран и да његова позиција није била зацементирана.

Фото: Танјуг/АП

 

- Зове ме менаџер клуба после пар месеци и псује ме због Клопа. Каже ми да није ни за клупу и шта сам видео у њему, јер таквих половњака има на киле, а ми смо га још и платили. Пребацим га у центар и он заблиста, а ми изборимо бараж за Цвајту. Не прођемо даље, а Клоп ми после два дана јави да је договорио одлазак у Мајнц. Тамо је блистао као десни бек, док је мени посао завршавао у шпицу - кроз смех је објаснио Степановић за Курир.

Јирген Клоп је прешао у Мајнц где је и завршио своју играчку каријеру, а започео тренерску управо у том Мајнцу. Извео је клуб из кризе, а то је препознала Борусија Дортмунд где се показао у позитивном светлу, дошавши до финала Лиге шампиона са жуто-црним клубом, чак и до титуле шампиона Немачке у два наврата.

Фото: Танјуг/АП

 

Потом прелази у Ливерпул где је дошао до историјске титуле за клуб који је на њу чекао 30 година. Такође, црвенима је донео и трофеј Лиге шампиона. Сигурно је једно - много боље се показао у тренерској улози, него у играчкој.

БОНУС ВИДЕО: МИЛИОНИ ЗА КЛИНЦЕ: Топ 5 најскупљих тинејџ трансфера овог лета

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".