Iako mu je tek 22 norveški fudbaler Erling Haland važi za jednog od najboljih, ako ne i najboljeg fudbalera.

Prosto je neverovatno sa kojom lakoćom postiže golove u najjačoj ligi na svetu Premijer ligi. Na terenu je prava zver, a razlog zašto deluje kao terminator, uz pažljivo biranu ishranu, je neverovatna opsesivnost prema određenim stvarima.

Norvežanin dobro pazi na svoje telo i od ranije je poznato kako ima određen sistem i dnevni plan koji uključuje posebnu ishranu. Sada je otkriveno da je Norvežanin opsednut kvalitetom sna. Haland smatra da je san bitniji od bilo čega u životu i uveren je da mu dobar odmor poboljšava učinak na terenu.

Napadač Mančester sitija uvek leže između 22 i 22:30 časova, osim kada igra utakmice Lige šampiona. Sve elektronske uređaje isključuje daleko pre odlaska u krevet i nedostupan je za bilo koga u periodu dok spava. Tokom noći na prstu nosi poseban uređaj koji mu meri kvalitet sna, promenu temperature, stres i otkucaje srca. Cena tog uređaja koji izgleda kao prsten je 400 dolara.

Stručnjak za sportsku nauku Kalum Valš komentarisao je Halandovu opsesivnost.

"On je ekstremna verzija Zlatana Ibrahimovića. Recimo da je nivo Kristijana Ronalda u svim aspektima".

Takođe, Haland satima pre izlaska van kuće nosi posebno dizajnirane naočare koje blokiraju visoku energiju koju emituju prirodna svetla i digitalni ekrani.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".