Čileanski reprezentativac je bio u Interu godinu pre nego što je u Inter došao upravo Fenomeno - Ronaldo. Došao je u redove neroazura iz kraljevskog kluba i počelo je za njega idealno. Imao je odlične saigrače, dobio je devetku, a sve je išlo po planu.

Godinu dana kasnije dolazi Ronaldo koji je bio zadovoljan da prepusti devetku Zamoranu, a njemu je pripala desetka. Međutim, dolaskom Roberta Bađa, Ronaldo je bio primoran da preda dres sa brojem deset njemu, ali isto tako je i Zamorano bio primoran da devetku preda Ronaldu.

Ovo je dovelo do problematičnog odvijanja događaja za Zamorana koji je ostao bez broja. Međutim, kreativnost Čileanca je došla do izražaja ovde kada je preuzeo broj 18. Između broja 1 i 8 je stavio znak plus i tako doneo najveću senzaciju na ostrvu tada.

 

 

Svoju karijeru je završio 2003. godine u rodnom Čileu, a Inter je napustio 2001. godine. Ostao je u sećanju i saigrača i navijača. Možda nije postigao najviše golova, ali je svakako doprinosio hemiji među saigračima i bio je jako značajan za ostatak kluba.

 

 

BONUS VIDEO: NA TERENU U PETOJ DECENIJI: Ovo su najstariji učesnici na SP

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".