Чилеански репрезентативац је био у Интеру годину пре него што је у Интер дошао управо Феномено - Роналдо. Дошао је у редове нероазура из краљевског клуба и почело је за њега идеално. Имао је одличне саиграче, добио је деветку, а све је ишло по плану.

Годину дана касније долази Роналдо који је био задовољан да препусти деветку Заморану, а њему је припала десетка. Међутим, доласком Роберта Бађа, Роналдо је био приморан да преда дрес са бројем десет њему, али исто тако је и Заморано био приморан да деветку преда Роналду.

Ово је довело до проблематичног одвијања догађаја за Заморана који је остао без броја. Међутим, креативност Чилеанца је дошла до изражаја овде када је преузео број 18. Између броја 1 и 8 је ставио знак плус и тако донео највећу сензацију на острву тада.

 

 

Своју каријеру је завршио 2003. године у родном Чилеу, а Интер је напустио 2001. године. Остао је у сећању и саиграча и навијача. Можда није постигао највише голова, али је свакако доприносио хемији међу саиграчима и био је јако значајан за остатак клуба.

 

 

БОНУС ВИДЕО: НА ТЕРЕНУ У ПЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Ово су најстарији учесници на СП

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".