Legendarni španski golman Iker Kasiljas objavio je na svom Instagram profilu fotografiju koja je oduševila ljubitelje sporta u Srbiji. 

Naime, Kasiljas se prisetio detinjstva i susreta sa pokojnim srpskim stručnjakom Radomirom Antićem. 

Antić je bio prvi trener koji je vodio Atletiko Madrid, Real Madrid i Barselonu, a pre više od 30 godina fotografisao se sa mladim fudbalerima "kraljevskog" kluba na stadionu Santjago Bernabeu.

- Onaj sa otvorenim ustima sa tako velikim zubima - to sam ja. Imao sam 10 godina i mogao sam da se fotografišem sa Radomirom Antićem na Santjago Bernabeu. To je bilo pre 31 godinu - napisao je Kasiljas u opisu fotografije.

Ova objava je za kratak vremenski period skupila preko 88 hiljada sviđanja, a na nju nije ostala imuna ni Ana Antić, ćerka Radomira Antića.

- Ova fotografije je zadovoljstvo za celu porodicu. Dan pre derbija ispred Bernabeua nakon što je dobio otkaz od Real Saragose rekao mi je da će jednog dana trenirati Real Madrid, mislila sam da mašta ništa ne košta. Zapravo je to vizuelizovao! Hvala, Ikere - napisala je ćerka legendarnog srpskog stručnjaka.

Iker Kasiljas je bivši španski golman i smatra se za jednog od najboljih svih vremena. Karijeru je počeo 1998 godine u trećem timu Reala iz Madrida, a samo godinu dana je zaigrao za prvi tim "kraljevskog" kluba. 

U klubu je proveo punih 17 godina i 2016. godine prelazi u Porto, za koji je branio do 2020. godine, nakon čega završava karijeru. 

Sa madridskim Realom bio je šampion Španije pet puta, osvojio je dva kupa i tri Superkupa Španije. Tri puta je kao kapiten vodio tim do osvajanja Lige šampiona i dva Superkupa Evrope.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon prelaska u Portugal, osvojio je dve titule i po jedan kup i Superkup Portugala. 

Sa reprezentacijom Španije dva puta je osvojio šampionat Evrope i jednom Svetsko prvenstvo. 

BONUS VIDEO: NA TERENU U PETOJ DECENIJI: Ovo su najstariji učesnici na SP

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".