Jedna takva se pojavila na Instagram profilu Dragana Bjelogrlića gde sedi u društvu Zorana Kostića - Caneta i Srđana Žike Todorovića.

Fotka je za kratko vreme oduševila mnoge, a tu je i preko 11.000 lajkova i brojni komentari oduševljenja.

"Grobarizacija", "Roker, roker-glumac i glumac. Tri legende, tri musketara, tri Grobara", "Kakva ekipa", "Jaka fotka", "Legende", "Rokenrol ekipa",

- Za*eban trio…uvek bio - napisao je Bjela u opisu fotke.


Naime, pre legendarne grupe "Partibrejkers", Cane je bio u "Urbanoj gerili" i "Radničkoj kontroli", a u ovoj drugoj je u bubnjeve udarao niko drugi do Žika Todorović koga će svi ipak zapamtiti kao bubnjara EKV, a nije zgoreg ni pomenuti da je svirao i u Šarlu Akrobati, Disciplini kičme i grupi Bezobrazno zeleno.

No, pre toga Radnička kontrola je ostavila trag na kultnom albumu-kompilaciji "Artistička radna akcija". Cane je 1982. godine osnovao Partibrejkerse, a ostalo je istorija domaće rokenrol muzike.


Zatim "Crni bombarder" gde su sve tri legende dale svoj doprinos. Bjela i Žika kao glumci, a Cane kao tekstopisac i vokal muzičke podloge kultnog filma čija aktuelnost ne prolazi i danas i čiji postulati se mogu primeniti još uvek.

Tokom kasnijih godina, Bjela i Žika su sarađivali, kao pravi klasići sa FDU, na brojnim projektima, od "Vratiće se rode" sve do "Montevidea", tako da ne treba da čudi da fotografija na kojoj su naše legende vredi mnogo. Možda ne u materijalnom smislu, već onom kulturološkom.

Naravno, tu je i njihova ljubav prema klubu "Partizan".

BONUS GALERIJA: Snimanje filma ''Južni vetar''

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".