Admira Šehovića domaća publika je upoznala u ulozi dečaka Milana u filmu “Lepa sela lepo gore”.

Nakon ovoga nismo ga mnogo viđali u filmovima i serijama s obzirom na to da glumi pretežno u pozorištu, a jednom prilikom govorio je o svojoj kultnoj ulozi.

Foto: printskrin jutjub/Ovo je Srbija 1914

 

-Film je sniman 1996. u okolini Prijepolja. Ja sam najviše ličio na Bjelogrlića i za ulogu Milana izabran sam među stotinak dečaka. Halila je tumačio Miloš Đuričić iz Višegrada i zato je gradom počela kružiti priča da su nam uloge dodijelili s razlogom jer su navodno htjeli da zbog rata u zemlji Srbin glumi muslimana i obrnuto. Tek sam pre nekoliko dana od Dragojevića saznao da je to zaista bila njegova želja, ali da se radilo o slučajnosti da, eto, ja ličim na Bijelu, rekao je on svojevremeno za "Blic".

-U sećanju mi je najupečatljivija scena kada je kamenom trebalo da udarim Micu Trofrtaljku. Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživeo kao nešto jako važno pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odleteti u provaliju, dodao je glumac tada.

Foto: printskrin jutjub/Ovo je Srbija 1914

 

Kako Admir danas izgleda pokazao je voditelj Slobodan Šarenac na svom profilu na Instagramu, gde je objavio zajedničku fotografiju sa Šehovićem.

BONUS GALERIJA: Fotografije sa snimanja filma "Lančana reakcija"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".