Једна таква се појавила на Инстаграм профилу Драгана Бјелогрлића где седи у друштву Зорана Костића - Цанета и Срђана Жике Тодоровића.

Фотка је за кратко време одушевила многе, а ту је и преко 11.000 лајкова и бројни коментари одушевљења.

"Гробаризација", "Рокер, рокер-глумац и глумац. Три легенде, три мускетара, три Гробара", "Каква екипа", "Јака фотка", "Легенде", "Рокенрол екипа",

- За*ебан трио…увек био - написао је Бјела у опису фотке.


Наиме, пре легендарне групе "Партибрејкерс", Цане је био у "Урбаној герили" и "Радничкој контроли", а у овој другој је у бубњеве ударао нико други до Жика Тодоровић кога ће сви ипак запамтити као бубњара ЕКВ, а није згорег ни поменути да је свирао и у Шарлу Акробати, Дисциплини кичме и групи Безобразно зелено.

Но, пре тога Радничка контрола је оставила траг на култном албуму-компилацији "Артистичка радна акција". Цане је 1982. године основао Партибрејкерсе, а остало је историја домаће рокенрол музике.


Затим "Црни бомбардер" где су све три легенде дале свој допринос. Бјела и Жика као глумци, а Цане као текстописац и вокал музичке подлоге култног филма чија актуелност не пролази и данас и чији постулати се могу применити још увек.

Током каснијих година, Бјела и Жика су сарађивали, као прави класићи са ФДУ, на бројним пројектима, од "Вратиће се роде" све до "Монтевидеа", тако да не треба да чуди да фотографија на којој су наше легенде вреди много. Можда не у материјалном смислу, већ оном културолошком.

Наравно, ту је и њихова љубав према клубу "Партизан".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Снимање филма ''Јужни ветар''

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".