LJubav legendarnog kantautora i pevačice trajala je četiri decenije, i bila je inspiracija brojnim generacijama, a uticala je i na Arsenov muzičkom opus. Međutim, par je prošao i kroz teške periode. 

I Arsen i Gabi su pre svog prvog susreta 1958. godine, ispred bivšeg televizijskog studija, na uglu zagrebačke Šubićeve i Zvonimirove ulice, imali naizgled izgrađene i srećne živote sa svojim dotadašnjim partnerima. Oboje su u to vreme bili u braku, ali je i pri prvom susretu bilo jasno da je neminovno da njihove životne priče postanu isprepletene. LJubav je planula i ubrzo su postali par.

Foto: D. Mišić

 

 

Nisu ih zaobišli poblemi, gubici, razne poteškoće, ali su zajedno istrajali zahvaljujući bezuslovnoj ljubavi. Gubitak prvog deteta, požar u kući, sve loše što se dešavalo njemu, kao i njoj, bilo je podnošljivo i rešivo, zahvaljujući odnosu koji su njegovali.

Gabi bi govorila da će ga štititi svom snagom do kraja, bez obzira na sve što ih zadesi usput. Ostala je uz Arsena do njegove smrti. Arsen je govorio da se takva ljubav ne može planirati i da na tome nisu radili. LJubav im se jednostavno desila.

BONUS GALERIJA: Đorđe Balašević - retrospektiva karijere

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".