Glumica Mirka Vasiljević na javnu scenu zakoračila je još kao petnaestogodišnja devojčica, a u svemu čime je želela da se bavi bezrezervnu podršku pružala joj je majka Mirjana. Tako je i danas kada je Mirka ostvarena žena i majka četvoro dece. 

Foto: D.Milovanović

 

 

Gospođu Vasiljević, od koje je Mirka nasledila lepotu, harizmu i stav, često viđamo na malim ekranima, ali malo ko ih je povezao. Uostalom, to i ne treba da čudi budući da predstavljaju različite profesije. 

Mirjana Vasiljević direktorka je Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološkim uslugama i uslugama vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije. Za vazduhoplovstvo se, baš kao njeno dete za umetnost, opredelila rano. Posle prakse u srednjoj školi i prolazeći sve poslovne faze, korak po korak, stigla je do sadašnje odgovorne funkcije.

Foto: Printskrin/Jutjub/Al Jazeera Balkans

 

 

- Kontrole letenja različitih zemalja moraju da budu usklađene, sve mora da bude harmonizovano i bez zastoja zato što avioni na granici ne mogu da stanu. Iz tog razloga i kontrolori moraju da budu maksimalno fokusirani pa su smene takve da u okviru radnog vremena u kontinuitetu mogu da rade najviše dva sata. U vreme najgušćeg saobraćaja tokom letnje sezone čak samo jedan sat, posle čega sledi sat vremena pauze - opisala je Mirjana Vasiljević u jednom intervjuu kako izgledaju njena zaduženja na radnom mestu.

BONUS GALERIJA: Slike sa snimanja serije "LJubav, navika, panika"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".