Miroslav je na koncertima izvodio numeru "Morem plovi jedna mala barka". Reč je o poznatoj pesmi, koja nije njegova, a je nezaobilazna na mnogim proslavama u Srbiji, te je našla mesto i u Ilićevom repertoaru.

Zbog stihova o srpskom generalu iz Drugog svetskog rata, Dragoljubu Draži Mihailoviću, deo hrvatske javnosti iskazao je svoje nezadovoljstvo, dok pojedini jedva čekaju Ilićev koncert, piše hrvatski Večernji list.

Foto: R. Radetić

 

- Zaplovite sa nama u noć koja ima čudnu moć, povedite sa sobom božanstvene žene i devojke iz grada, pa se prisetite kako je to bilo u jesen sedamdeset i neke i polomite sve čaše od kristala. Dođite i uživajte u bezvremenskim hitovima slavuja iz Mrčajevaca - poručili su organizatori koncerta.

Članovi Hrvatske stranke prava negoduju zbog Ilićevog koncerta i povodom toga su izdali saopštenje.

Foto: Arhiva Novosti

 

- Hrvatska stranka prava, podružnica "Mladen Amstrong Grof" u Velikoj Gorici, zgrožena je činjenicom da je u našem Kurilovcu (naselje u Velikoj Gorici) najavljen i od gradskih vlasti odobren koncert Miroslava Ilića, srpskog folk pevača koji je javno i besramno pevao hvalospeve zloglasnom četničkom vojvodi Draži Mihailoviću - navodi se u saopštenju.

- Ne želimo ulaziti u rasprave o umetničkom dostignuću njegovog muzičkog opusa i broju poklonika kojih možda bitno ima u našem kraju, jer je to u ovom slučaju potpuno nebitno, nego želimo uperiti prstom u profil osobe Miroslava Ilića koji se razotkrio ne tako davne 2015. godine kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihailovića, a što je ostalo trajno zabeleženo na video snimcima i dostupno je na internetu... - navode, između ostalog, u saopšetenju, koje potpisuje HSP Velika Gorica na čelu s predsednikom Lucijanom Maslaćem.

BONUS GALERIJA: Miroslav Ilić - retrospektiva karijere

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".