Љубав легендарног кантаутора и певачице трајала је четири деценије, и била је инспирација бројним генерацијама, а утицала је и на Арсенов музичком опус. Међутим, пар је прошао и кроз тешке периоде. 

И Арсен и Габи су пре свог првог сусрета 1958. године, испред бившег телевизијског студија, на углу загребачке Шубићеве и Звонимирове улице, имали наизглед изграђене и срећне животе са својим дотадашњим партнерима. Обоје су у то време били у браку, али је и при првом сусрету било јасно да је неминовно да њихове животне приче постану испреплетене. Љубав је планула и убрзо су постали пар.

Фото: Д. Мишић

 

 

Нису их заобишли поблеми, губици, разне потешкоће, али су заједно истрајали захваљујући безусловној љубави. Губитак првог детета, пожар у кући, све лоше што се дешавало њему, као и њој, било је подношљиво и решиво, захваљујући односу који су његовали.

Габи би говорила да ће га штитити свом снагом до краја, без обзира на све што их задеси успут. Остала је уз Арсена до његове смрти. Арсен је говорио да се таква љубав не може планирати и да на томе нису радили. Љубав им се једноставно десила.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ђорђе Балашевић - ретроспектива каријере

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".