- Тај сусрет с Богом догодио се одједанпут, као бљесак, неочекиван дар његове љубави која се улива у твоје биће, апсолутно, одједанпут, незадрживо и до краја. Одједном ми је све постало јасно. Добила сам одговоре на сва постављена питања - описала је 2003. хрватска глумица свој преображај.

Јавност у Хрватској је била шокирана њеном одлуком коју је деноле, како се чинило, преко ноћи, а да при том никоме није било сасвим јасно из ког разлога је решила да се свега одрекне.

Књижевница Мани Готовац, са којом је Едита сарађивала, једном приликом изјавила је да глумица заправо није могла да преболи несрећну љубав и да је због тога чак почела да узима хеорин, да би на крају побегла од света.

Ове наводе су породица и најближи пријатељи глумице демантовали, а када је то чула Едита је из Авиле послала писмо у којем је поручила да све то није истина, те да она и Мани никада нису биле пријатељице па из тог разлога књижевница не може бити веродостојан извор података.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Едита је у једном интервјуу објаснила како је у кармелићанке отишла разочарана површношћу живота какав је живела.

- Који је разлог због ког вреди живети? Ако је то само ово спољашње... ових неколико годиница проживети што лепше, а потом нестати у ништавилу, с телом прекривеним црвима у неком тамо хладном гробу... онда је боље уопште да не постојимо - рекла је Едита и додала да је у том периоду преиспитивања осетила духовни позив.

- Увек му можемо рећи "не", али оној души која је срела Божју љубав, усуђејем се да кажем, немогуће је да каже "не" на Божији позив - изјавила је.

Иначе, сестра Едита је 2017. одлучила да још радикалније служи Богу и отишла је да живи изван самостана, у пустињу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".