Срећа у несрећи била је што у том тренутку певачица није била сама, па су јој људи који су се затекли у близини притекли у помоћ.


Драматична сцена одиграла се у згради РТС-а на Кошутњаку, када је Ивана Петерс након гостовања у једној емисији отишла у шминкерницу. Када се пожалила да јој није добро, колеге су остале присебне и позвале Хитну помоћ, а затим су обавестили њеног супруга Александра да јој је позлило.

У кратком року пребачена је у Клинички центар, а захваљујући муњевитој интервенцији лекара, који су је одмах одвели у операциону салу, где јој је уграђен стент, Ивана Петерс преживела је акутни инфаркт.

Открила је својевремено да има артериосклерозу и да је дуго занемаривала болест.

- Жиле су ми слабе, а срце ми је и даље јако, лавље. Признајем да сам донекле сама крива за оно што ми се догодило, али објашњење лежи у чињеници да сам у животу имала толико контакта са докторима и болницама да ми је једноставно свега било доста. Када сам осетила тегобе, одлучила сам да се лечим сама. Постала сам веган, престала сам да пушим, али то није било довољно јер су се у мом организму десиле велике хемијске промене које није било могуће решити на тај начин.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana (@ivanapeters)


Признала је да ју је у животу држала помисао на ћерку Сару, свест да је мала и да јој је мајка потребна, па је одлучила да се бори. Срећом, победила је.

‒ До краја живота мораћу да пијем лекове пошто сам сада срчани болесник. Али, није проблем. Ујутру распоредим терапију за тај дан и узимам лекове по плану.

Уместо закључка поручила је:

- Бавите се превентивом. Извадите крв, почните од тога. Ја, рецимо, не мерим притисак јер се тога плашим. Једном су ми у болници измерили и више нико није смео да ми приђе

Лекари би требало да се едукују како да комуницирају са особама које се, као ја, плаше белог мантила. Брините о свом здрављу пре него што наступе озбиљне компликације. Много тога се унапред може спречити.

(Hello)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".