- Припреме за прославу Нове године трају, али као и увек,  Град Београд ће поштовати одлуке републичког  Кризног штаба када је реч о мерама, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ Курир.

– Ризик од заражавања на овореном простору је много мањи него што је  у затвореном простору, и сматрам да на отвореном простору можемо да организујемо дочек Нове године. Када је реч о боравку у затвореним просторима,  морамо се придржавати мера које је прописао републички Кризни штаб. Верујем да ћемо наћи заједничко решење, на Тргу републике ће бити одржан Новогодишњи концерт, баш као и новогодишњи музички програм  „Београда на води“, уз поштовање свих прописаних мера– казао је Радојичић.

Говорећи о имунизацији, градоначелник је указао да је у Београду процентуално највише вакцинисаних грађана  у односу на остале градове у земљи, 63,5 одсто,  те да  апелује и на остале суграђане који се још увек нису вакцинисали, да то што пре учине и тако смање ризик од заражавања, и за себе и за друге.

BONUS VIDEO - NOVINARKA RTS IZNENADILA GLEDAOCE: Butnala sam se ovdeka u ovaj ram što se si...