- Pripreme za proslavu Nove godine traju, ali kao i uvek,  Grad Beograd će poštovati odluke republičkog  Kriznog štaba kada je reč o merama, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić za TV Kurir.

– Rizik od zaražavanja na ovorenom prostoru je mnogo manji nego što je  u zatvorenom prostoru, i smatram da na otvorenom prostoru možemo da organizujemo doček Nove godine. Kada je reč o boravku u zatvorenim prostorima,  moramo se pridržavati mera koje je propisao republički Krizni štab. Verujem da ćemo naći zajedničko rešenje, na Trgu republike će biti održan Novogodišnji koncert, baš kao i novogodišnji muzički program  „Beograda na vodi“, uz poštovanje svih propisanih mera– kazao je Radojičić.

Govoreći o imunizaciji, gradonačelnik je ukazao da je u Beogradu procentualno najviše vakcinisanih građana  u odnosu na ostale gradove u zemlji, 63,5 odsto,  te da  apeluje i na ostale sugrađane koji se još uvek nisu vakcinisali, da to što pre učine i tako smanje rizik od zaražavanja, i za sebe i za druge.

BONUS VIDEO - NOVINARKA RTS IZNENADILA GLEDAOCE: Butnala sam se ovdeka u ovaj ram što se si...