Број глумаца чије су се блиставе каријере у секунди угасиле није мали, а трагедије које су им се догодиле потресле су читаву јавност. Једна глумица погинула је свега 45 дана након што је родила ћерку.

Која још славна имена су животе изгубила у великим трагедијама погледајте у наставку.

Фото: Архива Новости

 

 

Соња Савић, за многе филмске критичаре имала је сјајну каријеру. Дебитовала је у највећим филмским остварењима, а без проблема у "Уни" глуми заводљиву девојку и исто тако у "Шећерној водици" бунтовницу, која обожава све мушке послове. У јавности је отворено говорила да је конзумирала марихуану, чега се није стидела.

Нажалост, по причама многих, била је увучена у много гори пакао наркотика, те је услед превелике дозе коју је унела у себе преминула 23. септембра 2008. године. Пронађена је мртва у стану у Београду, а даљом обдукцијом констатовано је да је преминула услед превелике дозе хероина и морфијума. По сопственој жељи сахрањена је у родној Доњој Грбавици, а на дан смрти имала је 47. година.

Фото: Архива Новости

 

 

Беким Фехмију, легендарни југословенски глумац играо је у више од 45 филмова. Свакако најзапаженији је "Скупљачи перија" који је био на фестивалу у Кану, а мало је фалило да буде новиманован за Оскара. Повукао из јавног живота крајем 80-их година због лоше ситуације у земљи. Објавио је своју књигу успомена "Блиставо и страшно" 2001. године. Нико није могао да наслути да ће на себе подићи руку 15. јуна. 2010 година.

У свом стану у Београду, пуцао је из пиштоља себи у уста, док је његова супруга Бранка Петрић била у позоришту. Оставио је писмо у којем је замолио за тишину о његовој смрти и да се нико до чланова породице не оглашава тим поводом. Овај свет напустио је у 74. години.

Фото: Jutjub принтскрин/perhancom

 

 

Филм "Дом за вешање" и улога Перхана обежелила је живот Давора Дујмовића. Није имао ни 18 година када је цела Југославија знала за њега, а свега пет година касније проглашен је за најбољег глумца у Европи.

Долази у контакт са хероином и тада започиње његова битка са дрогом. Покушавао је неколико пута да се лечи, али није било успеха. Остаје упамћена његова изјава о дејству хероина на њега. 31. маја 1999. године Давор је извршио самоубиство вешањем у Новом Месту у Словенији. Имао је 30 година.

Фото: Jutjub принтскрин/zvekete RANE

 

 

Душан Пекић преминуо је у 19. години, а велику популаност стекао је када је у филму Срђана Драгојевића "Ране" играо чувеног Пинкија. Са свега 15. година уписао се у странице историје домаћег филма, а уједно постао и највећа звезда крајем деведесетих година. Животни сценарио за њега је имао другу улогу, попут његовог јунака у "Ранама".

Душан је имао кратак бљесак у животу и трагичан крај који није могао ни у најстрашнијим сновима да предвиди. У тренутну када је завршио филм донео је одлуку да ће уписати Академију драмских уметности, како би постао велики глумац. Нажалост то се никада није десило. Пинки одлази на служење војног рока у Краљево и у ноћу између 26. и 27. марта 2000. гоидине умире у војној касарни. Узрок смрти никада није утврђен, али су у то време причало да је умро услед велике количине хероина, али они који су га познавали имали су тврдњу да је био угушен у сну.

Фото: Jutjub принтскрин/Biblioteka Dr Dusan Radic

 

 

Сви га памте по улози у серији "Бољи живот" где је тумачио улогу ујка Косте, али глумац Предраг Лаковић свој живот окончао је трагично. Колеге су у јавности говориле да је био велики самотњак, повучени сањар и страствени пецарош на Мртвој Тиси. Једном приликом током пецања удавио се у реци у близини породичне викендице. Тог лета, локални аласи остали су шокирани када су пронашли његово беживотно тело. Спекулисало се да је у смрт отишао самовољно.

Миленко Заблаћански тешку саобраћајну несрећу доживео је 5. јануара 2008. године у близини Ужица када је возач из супоротног смера улетео у његову траку. Глумац је задобио тешке повреде главе и смештен је био у Ужичкој болници.

Фото: О. Радошевић

 

 

Пошто му се здравствено стање није побољшало и није се будио из коме, Миленко Заблаћански је неколико дана касније хеликоптером пребачен на лечење на Војномедицинску академију у Београду где је преминуо 22. јануара.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".