Од уметности ноктију преко дизајна ентеријера до рецепата за вечеру, Search је место за откривање и инспирацију.

 Претрага је направљена да вам помогне да пронађете налоге и теме од интереса. Разликује се од feed-a, прича и истраживања јер ваш допринос помаже да Инстаграм схвати шта да вам покаже.

Ваша претрага говори Инстаграму шта тражите и приметна је када резултати нису корисни. Организују резултате претраге према ономе што је за вас најрелевантније — било да је то близак пријатељ, креатор кога волите или идеје за веганске десерте.

Рецимо да сте заинтересовани да пронађете слике свемира након што видите плави месец. Када додирнете траку за претрагу на страници "search", прва ствар коју видите су недавне претраге. Када почнете да куцате „space“, Инстаграм вам приказује налоге, аудио записе, хаштагове и места која одговарају тексту ваше претраге.

Фото: Принтскрин/Инстасграм

 

 

Поред текста који унесете у претрагу, користе информације са налога, хештагова и места – названих сигнали – да би рангирали ваше резултате претраге. Најважнији сигнали које користе, по важности, су:
 

Ваш текст у претрази

Текст који унесете у траку за претрагу је далеко најважнији сигнал за претрагу. Инстаграм усклађује оно што куцате са релевантним корисничким именима, биографијом, натписима, хештаговима и местима.

Ваша активност

Ово укључује налоге које пратите, постове које сте прегледали и начин на који сте раније комуницирали са налозима. Обично приказују налоге и хештагове које пратите или посећујете више од оних које не.

 

Информације о резултатима претраге

Када постоји много потенцијалних резултата, Инстаграм посматра и сигнале популарности. То укључује број кликова, лајкова, дељења и праћења за одређени налог, хештаг или место.

 

Како Инстаграм помаже да се појавите у претрази

Разумеју да је важно да се појавите у резултатима претраге када вас пријатељи или обожаваоци траже. Инстаграм жели да буде сигуран да је другима лако да пронађу ваше фотографије и видео записе, па ево неколико најбољих пракси које можете да користите да бисте помогли да се појаве у резултатима претраге:

 

Користите одговарајућу ознаку и назив профила

Резултати претраге се подударају са текстом. Коришћење Инстаграм ознаке или имена профила који су повезани са садржајем ваших постова је најбоља опција за појављивање у релевантним претрагама.

Ако вас ваши пријатељи или обожаваоци знају под одређеним именом, укључите то име у своје корисничко име или профил како бисте се могли појавити када вас траже. Укључите релевантне кључне речи и локације у своју биографију. Исти принцип овде. Уверите се да ваша биографија укључује кључне речи о томе ко сте и о чему се ради на вашем профилу. Ако је ваш налог специфичан за локацију, на пример за мало предузеће, дељење локације у биографији може олакшати људима у вашој области да вас пронађу. Користите релевантне кључне речи и хаештагове у насловима. Да би се објава могла пронаћи у претрази, ставите кључне речи и хештегове у наслов, а не у коментаре.

 

Како Инстаграм помаже да претрага буде безбедна

Фото: Принтскрин/Инстасграм

 

Инстаграм избегава да вам приказује налоге, постове и хештагове који су у супротности са њиховим смерницама за препоруке у резултатима претраге. Ово раде на неколико начина.

Налози који постављају нежељену пошту или крше наше смернице могу се појавити ниже у резултатима претраге и можда ћете морати да претражите њихово пуно корисничко име да бисте их пронашли. Такође Инстаграм балансира претраге осетљивих тема са додатним безбедносним мерама како би били сигурни да не приказују сродни садржај који би могао да буде штетан. Налози, хештегови и постови који крше Инстаграм смернице се у потпуности уклањају, што спречава њихово појављивање у претрази.

Фото: Принтскрин/Инстасграм

 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".