Глумицу Кели Мекгилис светска јавност упознала је и заволела у чувеном филму “Топ Ган” из 1996. године, у ком је играла са једном од највећих холивудских звезда – Томом Крузом.

Фото: Профимедиа

 

Иако ју је ова улога винула у звезде, чини се да Кели није умела да се носи са толиком популарношћу – док је Том временом постајао један од најтраженијих глумаца, Кели није била чак ни опција за наставак култног филма који ју је прославио.

Глумица је након улоге глумила у појединим нискобуџетним филмовима, а онда је решила да се потпуно повуче из јавног живота, па се посветила угоститељству, где је радила са онима који се боре са наркоманијом и алкохолизмом.

Ипак, иако је читава прича о њеној могућности за успех коју није искористила многима била потпуно несхватљива, мало ко је знао да у позадини свега стоји трагичан догађај из младости о ком никада није желела да говори.

Наиме, Кели је 1982. године била жртва силовања, које је претрпела од двојице тинејџера који су упали у њен стан и злостављали је. Након овог стравичног искуства глумица се окренула истом полу, те је започела живот са својом девојком коју је крила од јавности, не желећи да се сазна за њено сексуално опредељење. Тек након много година решила је да јавно проговори о стравичном догађају који је претрпела, након ког је, како је испричала, пала у тешку депресију.

Фото: Профимедиа

 

Будући да је била наклоњена и мушком полу, Кели је иза себе имала два брака, а из другог, са Фредом Тилманом, добила је две ћерке – Сонору и Келси. Како ни други брак није успео, Кели је решила да јавно проговори о свом сексуласном опредељењу, па се 2009. године удала за конобарицу која је радила у њеном ресторану, Меланију Лис.

У јавности се ретко појављује и тврди да је покушавала да се врати на велике екране, али јој улоге нико није нудио јер се опустила и одбијала да иде на естетске операције. Глумица данас готово да уопште не личи на ону верзију себе коју памти публика широм света, па и када се појави у јавности, ретко ко успе да је препозна.

Фото: Профимедиа

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".