Глумац Лука Грбић је у филму и серији "Јужни ветар" дочарао лик Ненада Мараша, рођеног брата Петра Мараша којег игра Милош Биковић, још док је био средњошколац. Позван је на кастинг, међутим испрва није одговарао улози јер је био превише крупан. Ипак, није желео да одустане од ове улоге.

Фото: АТА имагес

 

- Био сам позван на кастинг, али сам био крупан за ту улогу. Превише сам тренирао, и то је превазилазило границе лепог. На првом кастингу нисам добио улогу. Редитељ ми је рекао да сам добар, али превише крупан. Снимање је одложено, а за једно лето изгубио сам 10 килограма. Поновио се кастинг и онда сам прошао - својевремено је испричао Грбић.

Толико је желео улогу да се, како је испричао за Курир, послужио разним лукавствима како би постао Ненад Мараш и снимао с Милошем Биковићем и Миодрагом Радоњићем. Није знао да вози аутомобил, па је у једном тренутку ставио живот на коцку када га је позвао редитељ Милош Аврамовић и рекао му да ће сутра снимати сцену вожње.

Фото: АТА имагес

 

- На срећу, није. Из страха сам одговорио да знам да возим. Нисам осетио тежину те своје безазлене лажи док није требало да возим аутомобил. Редитељ Милош Аврамовић ми је рекао данас снимамо сцену кад возим кола. Отишао сам брзо на интернет и укуцао како се вози аутоматик. Неким чудом то је прошло добро. Имао сам, на срећу, помоћ каскадера, који ми је рекао да се смирим - рекао је тада млади глумац и додао да се права истина разоткрила тек након снимања.

- Редитељ је сазнао све тек после снимања и једног интервјуа - признао је Лука, који је иначе страствени возач мотора.

Занимљиво је да Лука члан Менсе, са коефицијентом интелигенције 156, чиме је стекао титулу најпаметнијег српског глумца.