У једном моменту, одлучио је да започне живот на селу где производи сир, млеко и сурутку. Пре неколико година се преселио у село Гуњаци, код Осечине, где има фарму коза и бави се прерадом козјег млека.

Са супругом Наташом и децом се преселио на село јер је желео да његови наследници одрастају у природи и једу здраву храну.

- Ауто ми је канцеларија, рано устајем. Има засад доста посла. Инспиративан је ово посао, даје ти енергију и снагу. Ту сам са козама мало. Немам проблем што је људима ово све необично, нити да изађем пред људе са овом причом. Неки светски уметници који су остварили велике каријере бавили су се сличним стварима и то им није представљало проблем да буду велики. Могу да кажем да је јако добро искуство, у првом тренутку је био велики шок када треба да водите рачуна о свему, а потом је све наставило да се развија својим током. Веровали или не, имам већ три газдинства око мене, у комшилуку су мојом иницијативом кренули да се баве козарством, а ја ћу се бавити откупом млека - испричао је својевремено Бранко, па додао да се због своје деце вратио у родно село.

- Села су пуста, људи све незадовољнији исхраном. Тражи се здрава храна. Људи вапе за њом. У маркетима и кванташким пијацама је нема. Постепено сам почео да чувам своје имање од корова, а да себи, својој деци и пријатељима доносим здраву храну. То се брзо прочуло и ето... Пространства су пуста, а потенцијал огроман. Људи то препознају, само треба да се засучу рукави, порани рано ујутру и акција. Моја деца квалитетније одрастају у природи. Поред играчака играју се више са јарићима - навео је Бранко Јанковић.

Бранко је веома успешан када је извоз сурутке у питању и извози је у Енглеску, Америку и у Аустралију.

Foto:Printskrin YouTube/Ata images

 

- Сурутка коју производим је на три континента. То је светски хит, а четрдесет одсто је боља од њихове управо због начина производње. Добио сам информације и да су моју сурутку пили фудбалери Манчестера - испричао је Бранко и том приликом навео, да му је највећа подршка породица.

- Без подршке породице ни као глумац, ни као козар не бих успео. Пуно времена и посвећености захтева и једно и друго. Родитељи више надгледају и контролишу развој стада. Супруга Наташа, која је иначе Бањалучанка, чува децу: сина Вукадина и ћерку Ковиљку, а ја сам или на сцени и снимању или на фарми у производњи сурутке и сира. Замислите да немам подршку. Све би пукло к'о кристална чаша у милион парчади. Човек ништа не може без здраве породице.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: