За почетак, доручак за Путина на ред долази касно јер се и буди прилично касно. Он обично доручкује у подне, и то најчешће омлет или овсену кашу, с препеличјим јајима и чашом воћног сока. Одмах након доручка на ред долази и кафа, а Путин затим неко време проводи у теретани.

Здраво се храни, а слаткише избегава

А ако је веровати видеу који је 2015. године емитован на телевизији Руссиа Тодаy, Путин с времена на време за доручак воли да поједе и - одрезак. Наиме, видео приказује Путина и тадашњег руског премијера Дмитрија Медведева како ујутро, након теретане, пеку одрезак и уживају у шољи чаја.

Познато је и да се Путин здраво храни, а од поврћа највише воли парадајз, краставце и зелену салату. Преферира рибу, иако му је омиљено месо овчетина, а слаткише избегава. Осим тога, он наводно обожава воће и кефир, после подне уопште не једе, а некад због посла прескочи и вечеру. Када путује, руски председник воли да испробава локалну кухињу.

Алкохол избегава, но обожава сладолед

Без обзира на стереотипе који говоре да сви Руси обожавају водку, Путин није један од њих - не воли алкохол, посебно не водку, коју је Мосцоw Тимес описао као "најгорег Путиновог непријатеља". Неки извори говоре да пије само на службеним пријемима.

А према Анyи вон Бремзен, сарадници портала Фоод анд Wине, Руси обожавају сладолед, упркос температурама које у Русији често иду испод нуле. Један од њих је, наравно, и Путин, а сладолед с укусом пистаћа налази се на самом врху пописа његове омиљене хране.

Воли и ресторане, а има личног пробача хране

И Владимир Путин с времена на време изађе на ручак или вечеру у ресторан и има барем један омиљени ресторан у готово сваком већем руском граду. У Санкт-Петербургу често једе у ресторану Неw Исланд, а реч је о ресторану на броду, чији јеловник укључује специјалитете као што су салата од камчатских ракова, телетина Орлофф и филе пастрве.

Његово омиљено место у Москви је Тсарскаyа Окхота, врхунски ресторан који политичка елита обожава и који је познат по традиционалним руским јелима и питама. Осим њега, Путин повремено посећује и Пивнусхку, немачку пивницу и ресторан за који се каже да има најбољи братwурст у Москви.

Путин, дакле, воли да једе фине ствари, но код њега опреза никада доста, било да је код куће или путује. Свако јело пре њега мора да проба пробач како случајно не би било отровано.

БОНУС ВИДЕО