Њена невероватна прича почела је пре више од десет година, али недавно се поновно појавила на Redditu и постала популарна, пише Пословни.хр.

Када је 2010. коначно положила, имала је 69 година. Постала је славна у локалним круговима јер је њена прича инспирисала многе људе који су се мучили да положе вожњу.

Са-сун, која је сада у својим 80-има, није дозволила да је било шта спречи и изнова је одлучно приступала писменом тесту пет дана недељно, неколико године узастопно.

Колико ју је ова упорност коштала

Ипак, сваки пут је подбацила, али је у свему истрајала и коначно добила возачку дозволу. На крају, Са-сун је потрошила више од 5 милиона вона (око 4.200 евра) покушавајћи да прође писмени тест.

Бака је научила да вози у ауто-школи Јеонбунк, а када је коначно положила тестове, сви њени стрпљиви учитељи су славили са њом.

- Када је коначно добила дозволу, сви смо је загрлили и уручили јој цвеће - рекла је Парк Су Јеон, инструкторка ауто-школе.

- Осећали смо се као да је огроман терет скинут са свих наших рамена. Нисмо имали храбрости да јој кажемо да престане јер је стално изнова покушавала - додала је инструкторка вожње.

Њена прича је чак привукла пажњу хјундаија, који је Са-сун наградио аутомобилом који је коштао 16.800 долара. Такође је глумила у њиховој популарној реклами.

- Није ми сметало - рекла је тада Са-сун.

Како је писао Њујорк тајмс она је имала тест пет дана у недељи током периода од три узастопне године. 

БОНУС ВИДЕО: