Ако свакодневно пијете чај, стварате приличну колекцију отпада. Добра вест је да кесице чаја не морају да се бацају у смеће. Уместо тога, постоји много различитих начина на које можете да их употребите након што заврше своју примарну функцију.

Кесице чаја можда не изгледају као велика претња за животну средину у поређењу са неким од највећих преступника, али и даље наносе штету. Како преноси ББЦ, већина кесица чаја је направљена од најмање 25 одсто пластике, што им не дозвољава да се потпуно распадну. Због тога се само додају милионима комада пластике која сваке године заврши на депонијама и океанима.

Фото: Профимедиа

 

6 једноставних начина за поновну употребу кесица чаја

1. Нахраните своје биљке

Када купите биоразградиве кесице чаја, можете их искористити да нахраните своје биљке. Они су одличан извор биљне хране. Тхе Спруце каже да посипање коришц́ених листова чаја око базе ваших биљака које воле киселост, а затим уношење у земљу, може помоц́и при њиховом расту.

2. Окупајте се чајном купком

Нема потребе да купујете фенси бомбе за купање када имате кесице чаја при руци. Након што напуните каду топлом водом, баците неколико њих за опуштајуц́е, умирујуц́е и мирисно купање. Два одлична избора за почетак? Чај од камилице и ђумбира.

Фото: Профимедиа

 

3. Уклоните подочњаке

Ваше коришћене кесице чаја вам могу пружити спа дан у удобности вашег дома. Након што се охладе, стручњаци препоручују да их ставите на затворене капке како бисте смањили упалу, посебно зелени чај или камилицу.

4. Ослободите се непријатних мириса

Коришћене кесице чаја могу бити бољи избор од соде бикарбоне. Након што их осушите, можете их ставити у задњи део фрижидера где ће помоћи да апсорбују било шта смрдљиво. Исту тактику можете користити и са својим ципелама за теретану, стављајуц́и осушену, искоришћену врећицу чаја у патике након вежбања.

5. Очистите прозоре

Коме треба спреј када сте постоје кесице чаја? Трљањем влажне кесице чаја по стакленим површинама — попут огледала и прозора помоц́и ц́е да се отарасите прљавштине и отисака прстију.

6. Користите их у кувању

Можете их користити и у кувању. Поново користите кесице чаја за прављење колачића, супа, рижота, тестенина и још много тога. Са свим доступним укусима, могуц́ности су бескрајне.