Ово је његов први пласман међу четири најбоља играча у Кнежевини још од 2015. години када је уједно и последњи пут дошао до трофеја.

Што се меча тиче виђена је велика борба. Аустралијанац је познат као један од најбржих играча на Туру и због тога је било доста дугих размена, али и доста брејкова.

Први сет је обележио један брејк који је српски ас направио у 12. гему. У другом је виђено доста брејкова, конкретно седам и једа више је направио Новак.

Занимљиво је то да су тенисери везали шест брејкова, тачније изгубили су по три везана сервис гема. Ту серију је прекинуо 11. играч планете који је тада изједначио на 4:4.

Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

Ђоковић је потом добио гем са нулом, а онда још једном је одузео сервис ривалу што је значило и крај меча који је трајао два сата и пет минута.

Двоструки шампион Монте Карла ће у полуфиналу играти против победника меча Каспер Руд (Норвешка) - Иго Амбер (Француска).

После меча уследио је загрљај двојице тенисера на мрежи, али и коментар пораженог играча. Новак је открио шта му је рекао том приликом:

Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

- Био је изузетно исцрпљујућ меч, као јуче. Нисам се добро осећао на терену. Требало ми је доста да се опоравим после дугих поена. Успео сам да пронађем стрпљиву игру, одиграм лопту више. Рекао је на мрежи "ugly", да је била ружна игра. Сложио бих се са њим. Али, добро, то је понекад очекивано. Драго ми је што сам победио - казао је Ђоковић.

БОНУС ВИДЕО: