Црвено-бели су отишли у Синан Ердем дворану без икаквих шанси за пласман у следећу рудну, али су овај меч помно пратили и навијачи Партизана, у нади да ће им Звезда омогућити да се боре за плеј-ин у сутрашњем дуелу против Валенсије.

Међутим изабраници Томислава Мијатовића, показали су од самог старта да су одлучни у томе да остваре победу и пласирају се даље.

Ефесу је свакако помогло то што је ово било једно од најслабијих издања Црвене звезде у Евролиги ове сезоне. Мноштво изгубљених лопти и јако лоша игра у рекету, пре севга на скоку, довело је до тога да су играчи турске екипе изузетно лако постизали поене.

У прилог томе говори и то да је Ефес добио сваку четвртину. Колико је лоше деловала Звезда на овом мечу, говори и податак да су забележили најтежи пораз у Евролиги од кад се такмиче.

Поред резултата, меч је обележила и нервоза у редовима црвено-белих па су искључења зарадили Теодосић и Боломбој. Звезда се на крају неславно опростила од евролигашке сезоне 2023/2024.

Након овог меча познати су сви учесници плеј-ина, а сутра ће се знати и коначан распоред на табели.

Црвена звезда је одавно остала без шанси да се нађе у следећој рунди, док је Партизан након победе Ефеса и математички остао без наде за плеј-ин.

 

Standings provided by Sofascore

 

Сада "вечитима" остаје да сумирају утиске из ове евролигашке сезоне и да се на миру посвете регионалној лиги чији ће шампион бити део елите следеће сезоне.

Реакција тренера

Тренер Звезде Јанис Сферопулос је био врло кратак после овог меча.

Стратег црвено-белих је рекао да екипа није била ментално спремна.

 - Ако погледате резултат, можете да разумете све. Нисмо дошли да играмо утакмицу, нисмо били спремни ментално и немам других коментара. Честитке Анадолу Ефесу и пуно среће - рекао је Сферопулос.

ФОТО: М. Вукадиновић

 

БОНУС ВИДЕО: