Легендарни руски кошаркаш Андреј Кириленко својевремено је са својом супругом Машом имао договор о дозвољеној превари.

Како је Њујорк Пост писао 2013. године, садашњи председник Кошаркашког савеза Русије је имао специфичан однос са својом изабраницом Машом Кириленко, иначе ћерком чувеног репрезентативца СССР-а Андреја Лопатова.

Маша је позната поп певачица у Русији, а свом изабранику, који је познат под надимком АК-47 због броја на дресу (калашњиков), допустила је да јој једном годишње буде неверан. 

- Оно што је забрањено увек је пожељно. А спортисти, посебно мушкарци, подложни су стварима које им се нуде - говорила је Маша још 2006. за Salt Lake Tribune када је овај крилни центар играо за Јуту Џез. 

- Исто је и са васпитавањем деце - ако свом детету кажете да не може да једе пицу, шта ће оно пожелети више од свега? Наравно, пицу! - казала је ова плавуша. 

 

 

Маша је истакла да је циљ овог договора да спречи искушење свог супруга да је вара током седам месеци колико је обично на путу током НБА сезоне. 

- Мушки спортисти у овој земљи (САД) изузетно су атрактивни. Прогоне их жене. Тешко је одолети. Такви су мушкарци по природи. Када је свестан и дозволим му да то уради, то није варање - рекла је Кирилеко једном приликом за ЕСПН.

Она је истакла да је то њена идеја, њен поклон мужу, али ипак, такав договор не важи за њу и рекла је да не планира никада да превари мужа.

Фото: Н. Параушић

 

Затим се Андреј надовезао на ту причу и поделио своје виђење:

- Наравно да сам се изненадио. Не планирам да је преварим, али ми је само рекла "Ако хоћеш, слободно можеш" - изјавио је Кириленко и признао шта заиста жели:

- Хоћу много деце, као типична породица у Солт Лејк Ситију (град у ком је клуб Јута Џез). Ако ти нешто није допуштено, ти то желиш, али ако није - онда ти није потребно.

Иначе, Кириленко је познат као кошаркаш који на леђима има једну од најбруталнијих тетоважа. Руски кошаркаш, један од многих који је залуђен видео игром “World of Warcraft”, истетовирао је преко целих леђа свој лик из те игрице, “паладина” како јаше змаја.

 

 

 

Андреј Кириленко - биографија

Андреј Генадијевич Кириленко бивши је руски кошаркаш. Играо је на позицији ниског крила и крилног центра. Изабран је у као 24. пик NBA драфта 1999. од стране Јута Џеза.

На Европском првенству у кошарци 2007. године изабран је за најкориснијег играча турнира (MVP) где је Русија освојила златну медаљу. 

Фото: Н. Параушић

 

Познат је под два надимка: АК-47 (Андреј Кириленко, његов број на дресу је 47), и Иван Драго зато што подсећа на филмског лика из филма Роки.

У својој професионалној каријери играо је за Спартак из Санкт Петебурга, ЦСКА Москву, одакле је и отишао у НБА. У најјачој лиги света задржао се 14 сезона и променио је три клуба - Јута Џез, Минесота Тимбервулвси и Бруклин Нетси. 

Фото: Танјуг/АП

 

Након партија у Јути, Кириленко се једну сезону вратио у ЦСКА, у којем је и завршио каријеру 2015. године. 

Кириленко је рођен у Ижевску, главном граду Удмуртске републике у Руској федерацији, али је одрастао у Санкт Петербургу, где је и започео професионалну каријеру.

У браку је од 2001. године са Машом, певачицом и кћерком бившег руског репрезентативца Андреја Лопатова. Овај пар заједно има два сина Фјодора и Степана и ћерку Александру.

БОНУС ВИДЕО: