Ovo je njegov prvi plasman među četiri najbolja igrača u Kneževini još od 2015. godini kada je ujedno i poslednji put došao do trofeja.

Što se meča tiče viđena je velika borba. Australijanac je poznat kao jedan od najbržih igrača na Turu i zbog toga je bilo dosta dugih razmena, ali i dosta brejkova.

Prvi set je obeležio jedan brejk koji je srpski as napravio u 12. gemu. U drugom je viđeno dosta brejkova, konkretno sedam i jeda više je napravio Novak.

Zanimljivo je to da su teniseri vezali šest brejkova, tačnije izgubili su po tri vezana servis gema. Tu seriju je prekinuo 11. igrač planete koji je tada izjednačio na 4:4.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

Đoković je potom dobio gem sa nulom, a onda još jednom je oduzeo servis rivalu što je značilo i kraj meča koji je trajao dva sata i pet minuta.

Dvostruki šampion Monte Karla će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Kasper Rud (Norveška) - Igo Amber (Francuska).

Posle meča usledio je zagrljaj dvojice tenisera na mreži, ali i komentar poraženog igrača. Novak je otkrio šta mu je rekao tom prilikom:

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

 

- Bio je izuzetno iscrpljujuć meč, kao juče. Nisam se dobro osećao na terenu. Trebalo mi je dosta da se oporavim posle dugih poena. Uspeo sam da pronađem strpljivu igru, odigram loptu više. Rekao je na mreži "ugly", da je bila ružna igra. Složio bih se sa njim. Ali, dobro, to je ponekad očekivano. Drago mi je što sam pobedio - kazao je Đoković.

BONUS VIDEO: