За оно што је Нисон морао да учини ретко ко би смогао снаге, а иако је од њене смрти прошло 15 година, глумац и даље воли само њу. Њен последњи издах означио је крај једне велике љубави, која ће тешко да се понови.

Подсетимо, пар се упознао давне 1993. године, на сету филма по књизи Агате Кристи. У то време, глумац је био један од најпопуларнијих, што је са собом носило и титулу женскароша. Готово да није постојала жена коју није могао да има и која би му одолела.

Са друге стране, Наташа је била удата за чувеног продуцента Роберта Фокса. Но, њен брак је већ био практично готов, те не чуди што су између ње и Лијама брзо плануле искре како на сету, тако и ван њега.

Колико је све било интезивно сведоче и Лијамове речи који је тада признао да "никада није имао такву интезивну хемију ни са једном глумицом".

Фото: Профимедиа

 

 

Наташа је окончала свој брак на суду, и препустила се потом Лијаму, не обазирући се на његову репутацију. "Драго ми је што се жене заљубљују у њега јер знам зашто", рекла је својевремено лепа глумица.

Међутим, упркос страсти која је постојала, Нисон није био претерано заљубљен у Наташу. Међутим, све се променило након што јој је послао једну поруку за њен 30. рођендан.

Глумац је тада снимао у Пољској чувени филм "Шиндлерова листа", због ког је добио и прву Оскар номинацију, а Наташи је послао: "Стижеш ме", што је била једна од реченица Оскара Шиндлера ког је играо. Поруку је потписао управо тако: "С љубављу, Оскар".

Наташу је узнемирио недостатак страсти у поруци, верујући да је банална и да је звучала као писмо пријатељу. Стога је одлучила да га искрено пита о будућности њихове везе.

Њена искреност подстакла је Лијама да буде искрен према себи у вези са својим осећањима. "Тада сам знао да заиста волим ову особу. Помислио сам, 'Ово је стварно и оригинално и нешто је што се мора заштитити'", рекао је својевремено за Неw Yорк Даилy Неwс.

Фото: Профимедиа

 

 

Након тога, све је било јасно, а њихова веза прерасла је у озбиљну романсу коју су већ 1994. крунисали браком на једној фарми у Њујорку. Били су толико посвећени једно другом да је Наташа, када је Лијам Нисон добио улогу у филму "Нел", покушала да и она добије ролу у истом.

Неких годину дана касније, њихова породица је била увећана за још једног члана - сина Мајкла Ричарда Антонија Нисона, а мало након порођаја Наташа је неочекивано поново затруднела, те су 1996. године добили још једног дечака - Данијела Џека Нисона.

Почетак краја

Нажалост, над њихову прелепу љубавну причу надвијао се тамни облак. Неколико година касније, 2009. године, породично су отишли на зимовање у канадски Квебек. Наташа Ричардсон, будући да није знала да скија, ангажовала је инструктора и с њим кренула да учи основе. У једном тренутку је, на стази за почетнике, пала и ударила главом о под.

Будући да није носила заштитну кацигу, ударац у леву страну главе био је прејак и узроковао је пуцање крвних судова у мозгу, што се на крају показало као фатална повреда. Лијам Нисон пожурио је до своје повређене супруге, која је у том тренутку још увек била будна и рекла му: "Срећо, пала сам на снег."

Фото: Профимедиа

 

 

Иако је хитно пребачена у болницу, повреде су биле преозбиљне. Славна глумица је пала у кому, а доктори су Нисону рекли како је ни некакво чудо не може спасити јер је њен мозак мртав.

Свестан свега, дошао је до њеног болесничког кревета, узео је за руку и кренуо нежно да јој говори, рекавши јој да је воли: "Љубави моја, нажалост се више нећеш пробудити. Ударац у главу био је прејак. Не знам можеш ли да ме чујеш, али имам потребу да ти све ово кажем. Враћаш се у Њујорк и доћи ће сви твоји пријатељи и породица."

Тек накнадно је глумац открио да су он и Наташа имали договор да, уколико једно од њих заврши у коми и вегетира, овај други ће бити довољно јак да угаси све апарате за одржавање у животу. Лијам Нисон је одржао обећање. Апарати су искључени, а њено срце, бубрези и јетра донирани су другим људима.

Живот после смрти највеће љубави

Невероватно је да је готово идентичан сценарио који је преживео у реалном животу, Нисон одиграо неколико година раније, у филму "Заправо љубав" из 2003. године.

И тамо је његов лик, по имену Данијел, изгубио супругу и сликовито је описана његова борба након губитка, као и одгој сина.

Нажалост, иако је туга због губитка вољене особе и дан-данас присутна, глумац је морао да се сабете и да се потруди око синова, нарочито око старијег, Мајкла, који је због мајчине смрти завршио у раљама зависности. Након што је завршио на рехабилитацији 2014. године, Мајк је коначно кренуо правим путем.

Али ни сам Нисон није могао да се помири с њеном смрћу, а утеху је пронашао у алкохолу. Како је открио 2014. године за магазин ГQ, с тиме је престао 2013. године.

"Почео сам да пијем превише, а све је почело с њеном смрћу. Пио сам једино Пинот ноир, никада ме нису занимала жестока пића. Али онда сам, након што сам почео да добијам све више улога, схватио да ми то и не треба."

Откако је Наташа Ричардсон преминула, Лијам Нисон се званично повезивао тек с ПР-ом Фрејом Ст. Џонстон, али та веза је одавно завршена.

Шушка се, што је и сам признао, да у његовом животу напокон постоји нека жена која му је вратила веру у љубав, иако супругу Наташу никад није преболео. За нову девојку је рекао тек да је "невероватно позната", али да не жели да каже њено име да је не би осрамотио.

(Wантед)

БОНУС ВИДЕО: