На сахрану певача дошли су бројни певачи којима је дао ветар у леђа и које је његова смрт погодила као и бројне обожаваоце. Раде Вучковић је одржао емотиван говор, а певач је испраћен у вечност чувеном песмом "Јесен у мом сокаку".

- Овде сам да се опростим са вашим и нашим великим Тозовцем. Сада кад је његово племенито срце напрасно престало да куца, остају само наша сећања и успомене на заједнички рад, на путовања, на концерте, на дружења и бесконачне приче које су трајале до дубоко у ноћ, а завршавале у раним јутарњим сатима. Било је то наше време неповратно и непролазно, без Тозовца изгубиће свој сјај, јер је он давао смисао, али остаће нешто више од тога. Твоја беспрекотноср, добра и племенита душа, велико срце - причао је Вучковић.

Фото: М. Лабудовић

 

Од певача су се опростили Оливера Ковачевић, Милена Плавшић, Неда Украден, Ана Бекута, Снежана Ђуршић, Бане Обрадовић, Ацо Пејовић, Мерима Његомир, Драгица Радосављевић Цакана са супругом Небојшом Негићем и Ера Ојданић.

 Емилија Мима, певачева супруга је са ћерком и унуком примала је саучешће испред Цркве Светог Николе на Новом гробљу.

Предраг Живковић Тозовац је изгубио битку са корона вирусом у 85. години живота. Када је имао четири године, таленат за музику је био очигледан, а са десет година је почео да свира хармонику на свадбама. 

(Србија данас)

БОНУС ВИДЕО: